Terminal ved Berlins nye flyplass stenges i mars

En av terminalene ved Berlins flyplass stenges til våren, kort tid etter at flyplassen endelig åpnet. Stengingen skyldes pandemien.

Vannkanoner var en del av feiringen da Berlins nye flyplass endelig åpnet i oktober. Foreløpig er bare to av tre terminaler i drift, og én av dem skal stenges i mars på grunn av sviktende passasjertall.
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Den nye storflyplassen har vært forfulgt av forsinkelser og enorme overskridelser, men kunne endelig åpne i oktober – ni år forsinket. Etter mindre enn en måneds drift er det bestemt at terminal 5 stenges i ett år fra mars, opplyser selskapet som driver flyplassen.

Terminal 5 er gamle Schönefeld flyplass og er innlemmet som en av tre terminaler ved den nye flyplassen Berlin Brandenburg. Etter planen skulle terminalen være i drift fram til åpningen av terminal 3 i 2030.

I stedet gjør stupende passasjertall som følge av koronakrisen at terminalen blir stengt i mars. For tiden håndterer flyplassen rundt en femdel av passasjertallet som var forventet og bare en tidel av avgangene. I første omgangs skal stengingen vare i ett år.

Terminal 1 åpnet 31 oktober, mens åpningen av terminal 2 er utsatt på ubestemt tid, også det på grunn av pandemien. Når det går mot påske, vil dermed bare en av tre terminaler være i drift.

Publisert:

Her kan du lese mer om