Walmart skroter fem meter høyt selvplukk-tårn

Den enorme og hjelpsomme roboten mister jobben i den amerikanske varehuskjempen, ifølge WSJ.

17 fot høy, tilsvarende rett i overkant av 5 meter, ruver Walmarts «pickup tower» midt i Walmart Supercenter i Houston i Texas. Nå er det imidlertid slutt.

David J. Phillip / TT NYHETSBYRÅN / NTB Scanpix
  • David Bach
Publisert: Publisert:

Walmart faser ut det ruvende enorme selvplukk-tårnet de har montert i 1.500 butikker rundt om i USA, ifølge Wall Street Journal.

Tårnene har hjulpet kunder med å levere ut varer bestilt på internett, men er ikke med i kjedens videre planer.

Utfasingen skjer idet butikkjedene har fått større fokus på pickup-tjenester under covid-19-pandemien, og da særlig på fortauet utenfor butikkene, ifølge WSJ.

Nå skal rundt 300 av maskinene til Walmart fjernes fullstendig, mens omtrent 1.300 andre skal «legges i dvale», ifølge administrerende direktør Larry Blue i Bell & Howell, som leverer automaten for Walmart.

En talskvinne for Walmart sier til WSJ at grepet handler om å gjøre selvplukking enda enklere.

– Kundene har sagt til oss at de ønsker ett punkt for henting, og at de ønsker at det punktet er utendørs, sier hun til avisen.

XXL ble ifølge Nettavisen den første varekjeden i Norden til å bruke en tilsvarende robot i butikken – på Alna senter i Oslo.

Tårnet hos XXL har plass til opptil 400 pakker, og håndterer de fleste varer, med unntak av større ting som ski og sykler.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Walmart
  2. Robot
  3. Roboter
  4. USA
  5. Teknologi

Flere artikler