Fiat Chrysler vil investere en milliard dollar i USA

Fiat Chrysler sier konsernet vil skape 2.000 nye arbeidsplasser i USA. Påtroppende president Donald Trump har flere ganger kritisert bilprodusenter som har valgt å investere i Mexico.

KRITISERT BILPRODUSENTER: Bilprodusenten Fiat Chrysler annonserte søndag at de vil investere en milliard i USA etter at påtroppende president Donald Trump kritiserte flere bilprodusenter for å importere fra Mexico.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Bilprodusenten sier i en pressemelding søndag at den vil investere en milliard dollar innen 2020 i sine to fabrikker i delstaten Ohio. Tre nye modeller skal produseres ved anleggene i USA.

– Fiat Chrysler viser nok en gang at vi vil satse på å styrke vår amerikanske produksjonsbase, heter det i en uttalelse fra bilprodusenten. Selskapet påpeker at det allerede har skapt 25.000 jobber i landet siden 2009.

Trump har brukt Twitter til å kritisere flere bilprodusenter som velger å produsere i Mexico og truer med å innføre en høy importavgift. Blant dem han har kritisert for å lage biler sør for grensen er Toyota, Ford og General Motors (GM).

General Motors' administrerende direktør Mary Barra sier søndag at selskapet ikke har planer om å endre produksjonssted på grunn av press fra Trump. GM importerer et mindre antall Chevrolet Cruze fra Mexico. Barra sier imidlertid at selskapet har mye til felles med Trumps mål for handelsnæringen og jobbskaping.

Les også

Fiat Chrysler kaller tilbake 1,9 millioner biler

Les også

Nå er Ubers første selvkjørende bil på veien

Les også

Google inngår bilsamarbeid med Fiat Chrysler

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Donald Trump
  2. USA

Flere artikler

  1. Toyota investerer ti milliarder dollar i USA

  2. Mexico slår tilbake mot Trump

  3. Betalt innhold

    Bilgigant snur ryggen til Trump-søksmål

  4. Ford dropper milliardfabrikk i Mexico

  5. Ford bygger fabrikker i Mexico