Kid Interiør i bankens klør

Eieren av interiørkjempen Kid Interiør klarer ikke betale sine forpliktelser til DnB Nor. Nå tar banken over.

  • Tor Øyvind Andersen
  • Mats Samdahl Weltz
Publisert:,

- Vi overtar etter at holdingselskapet misligholder sine forpliktelser overfor DnB Nor, sier kommunikasjonssjef i banken, Trond Bentestuen, til E24.

Med bakgrunn i mislighold av låneavtalen mellom DnB Nor og Nordisk Tekstil Holding, Kids eierselskap, har banken igangsatt en prosess for å overta eierskapet i holdingselskapet til Kid Interiør.

- Vi vil sørge for videre drift i selskapet og overtar eierskapet i holdingselskapet. Som kreditor tar vi ansvar og sikrer våre verdier, fortsetter Bentestuen.

Kommunikasjonssjefen ønsker ikke å gå inn på hvor mye Kid-eieren skylder banken, og i hvilket omfang denne gjelden er misligholdt.

Kid Interiør har 109 butikker og over 1000 medarbeidere, og er en dominerende aktør i det norske markedet for hjemmetekstiler. I 2008 hadde kjeden en omsetning på vel 860 millioner kroner.

DnB Nor er interiørkjedens hovedbankforbindelse.

"Stegvis"

- Denne prosessen er stegvis. Først overtar vi eierskapet, som er forbeholdt godkjennelse av Konkurransetilsynet. Deretter vil vi innkalle til generalforsamling for valg av nytt styre. Det nye styret vil ta stilling til ta ansvaret for den videre driften, sier Bentestuen i DnB Nor.

E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med hovedeieren i Nordisk Tekstil Holding, det svenske private equity-selskapet IK Investment Partners.

IK Investment Partners har 76 prosent av aksjene i Nordisk Tekstil Holding. Jul Andrew Gundersen, sønn av Kid-gründer Gundersen med samme navn, er også aksjonær i eierselskapet og har 19 prosent av aksjene.

Taus

Jul Andrew Gundersen jr. ønsker ikke å kommentere saken overfor E24.

- Jeg er kun en minoritetsaksjonær og har følgende ikke vært involvert i dialogen med banken, sier Gundersen til E24.

Sommeren for fire år siden solgte far og sønn Gundersen Kid Interiør til det svenske investeringseselskapet Industri kapital, som det dengang het.

Far og sønn Gundersen satt trolig igjen med omtrent én milliard kroner etter at de solgte 75 prosent av aksjene til svenskene.

- Min far og jeg ser på dette salget som en perfekt løsning, og vi er veldig glade for resultatet, eller hadde vi aldri solgt. Kid er en suksessbedrift, og Industri Kapital vil sikre videre vekst, noe som er veldig viktig for min far og meg, da dette er vårt livsverk, sa Gundersen jr. til DN for fire år siden.

- Kid går bra

Daglig leder Thomas Gudbjerg i Kid Interør understreker at Kid Interiør selv ikke har misligholdt gjeld.

- Kid går bra, og vi vil ha et vesentlig forbedret resultat i 2008 sammenlignet med 2007. Vi kjenner finanskrisen vi også og første kvartal var tøft, men andre kvartal er lysere, sier Gudbjerg til E24.

Ifølge Bentestuen er melding om overtakelse sendt Konkurransetilsynet 7. mai. Frem til endelig overtakelse, som tidligst kan skje om tre uker, fortsetter dialogen med tidligere eiere.

Les flere E24-nyeheter her.

Her kan du lese mer om

  1. Kid
  2. DNB

Flere artikler

  1. Kid-eier kan tape 675 mill.

  2. Tillitskrise for DnB Nor

  3. Stevner DnB Nor for retten

  4. Annonsørinnhold

  5. Bjerke og Hagen slåss om gardiner

  6. - Omfattende systemsvikt i DnB Nor