Frp krever redegjørelse om Reiten

Senterpartiets Ola Borten Moe mener Hydro-Libya-saken nå er død. Den oppfatningen deler ikke Fremskrittspartiet.

TAR IKKE KRITIKK: Frps Øyvind Korsberg tar ikke selvkritkk for at de støttet at staten kjøpte aksjer i Aker Solutions, men frykter at avtalen ble inngått på feil grunnlag.
Publisert:

Nestleder i Næringskomiteen på Stortinget Øyvind Korsberg (bildet) fra Frp, sier til E24 at han har på vegne av sitt parti sendt brev til næringsminister Sylvia Brustad og bedt om en umiddelbar redegjørelse for Hydro-Libya-saken i Stortinget.

- Jeg forventer at Næringsministeren stiller opp i Stortinget umiddelbart og redegjør, sier Korsberg til E24.

Har ikke dårlig tid

Næringsminister Brustad har akkurat fått brevet fra Frp i hånden da E24 tar kontakt, men hun har ingen planer om noen umiddelbar tur ned på Løvebakken.

- Frp skal selvfølgelig få svar på alt de lurer på, men jeg vil ikke på det nåværende tidspunkt anmode presidentskapet i Stortinget om noen redegjørelse fordi sakne fortsatt ligger hos styret i Hydro og hos Økokrim, sier ministeren til E24.

Vil ikke svare på spørsmål om Reiten

Brustad vil ikke svare på spørsmål vedrørende Hydro-leder Eivind Reiten sin stilling, og henviser til at hun utelukkende forholder seg til styret som Reitens arbeidsgiver.

- Det er ikke opp til meg å ha tillit til Reiten. Det er styrets ansvar. Jeg snakket med styrelederen i Hydro (Terje Varberg red. anm.) i dag tidlig og forholder meg til det han sier, fortsetter hun.

- Saken er død

Leder i Næringskomiteen Ola Borten Moe fra Senterpartiet har også full tillit til den granskningen som nå er gjort av korrupsjonssaken mot Hydro.

- Hvis ikke det dukker opp nye opplysninger i denne saken så er den død, sier han til E24.

Medlem i Næringskomiteen Torbjørn Hansen fra Høyre synes initiativet fra Frp er noe merkelig.

- Det er styrene i selskapene som håndterer konsekvensene for ansatte, sier han og antyder at dette er noe politikere skal holde seg unna.

- Korrupsjon har selvfølgelig politisk interesse, men denne saken er så gammel at noen reaksjon fra politikere blir litt merkelig, fortsetter Hansen.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om