Olav Akselsen er død

Den tidligere stortingsrepresentanten, statsråden og sjøfartsdirektøren er død, 55 år gammel.

DIREKTØR: Olav Akselsen fotografert på jobb som direktør for Sjøfartsdirektoratet i 2013. Han hadde jobben fra 2010 til 2021.
Publisert:

– Det var med stor sorg at vi fikk beskjed om at Olav Akselsen er død, bare 55 år gammel, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre i en uttalelse til NRK.

Støre beskriver Akselsen som en politisk tungvekter, med glødende engasjement for folks arbeidsplasser, ikke minst i industrien langs kysten.

Arbeiderparti-politikeren kom fra Stord og var statsråd i Olje- og energidepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering fra 2000 til 2001.

Sjøfartsdirektoratet fikk tirsdag kveld beskjeden om at Akselsen var gått bort, skriver de i en pressemelding.

– Olav markerte seg raskt som en raus og markant leder i Sjøfartsdirektoratet. Dessverre rammet kreftsykdommen ham, men selv i sykdomsperioden viste han stor interesse for det som skjedde i direktoratet og i den maritime næringen. Dette var en veldig trist beskjed å få. Våre tanker går nå til familien, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

Akselsen ga seg i mai i år som direktør i Sjøfartsdirektoratet som følge av sykdom. Noen måneder i forkant hadde det blitt offentlig kjent at han ble behandlet for hjernesvulst.

– Det har vært et privilegium å få lede og representere Sjøfartsdirektoratet. Det har også vært kjekt å få lære noe nytt hver dag. Jeg er stolt over det vi har fått til sammen, og jeg vil takke alle for samarbeidet, sa han den gang.

I et intervju med lokalavisen Sunnhordland i fjor fortalte Akselsen at kreften ikke lot seg operere.

– Jeg er ikke så redd for å dø, men jeg er veldig redd for ikke å få leve, sa han.

Akselsen begynte som sjøfartsdirektør i januar 2010. Vestlendingen satt også på Stortinget for Arbeiderpartiet fra 1989 til 2009.

Han har også vært leder for næringskomiteen, utenrikskomiteen, justiskomiteen og energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Olav Akselsen etterlater seg kone og tre barn.

STATSRÅD: Olje- og energiminister Olav Akselsen ønsker Kong Harald velkommen til Oljemessen i Stavanger 2000.
Publisert:

Her kan du lese mer om