Rallystjerner tapte millionstrid mot bettinggründere

Tidligere verdensmester Marcus Grönholm og flere andre kjente rallyførere har tapt massesøksmålet mot rallypappa Morten Østberg og de to andre gründerne bak spillselskapet Onebet.

Marcus Grönholm ble verdensmester i rally to ganger på begynnelsen av 2000-tallet. Her i forbindelse med VM-runden i Sverige i 2019.
Publisert: Publisert:

17 personer og selskaper saksøkte i fjor Sondre Sagstuen, Morten Østberg og Kristian Wiermyhr, som står bak bettingselskapet Onebet.

Nå er de tre gründerne frifunnet i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Dommen ble avsagt torsdag.

Der slås det fast at ingen av de tre gründernes handlinger ga grunnlag for erstatningskrav.

De tre tilkjennes samtidig henholdsvis 1,3 millioner kroner, 200.000 kroner og 437.500 kroner i sakskostnader.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte dommen.

Les også

Rallystjerner krever millionerstatning fra bettinggründere

Mener de ble dårlig informert

Morten Østberg er en profilert investor, og faren til den kjente norske rallyføreren Mads Østberg. Sagstuen er blant annet kjent som pokerspiller.

Saksøkerne investerte til sammen nesten 35 millioner kroner i Onebet like etter at selskapet ble opprettet høsten 2016. Investorene krevde totalt over 40 millioner i erstatning, i tillegg til saksomkostninger og forsinkelsesrenter.

Det kom frem i sluttinnlegget levert av advokat Marcus Indrevær i advokatfirmaet Grønvigh, Tjersland & Indrevær, som er prosessfullmektig for saksøkerne.

Overordnet mener de for det første at de ble for dårlig informert da de gikk inn med penger. For det andre mener investorene at mye av midlene til Onebet ble bruk til fordel for gründerne selv, i stedet for å brukes til å få på plass en bettingplattform som fungerte.

Alle de tre Onebet-gründerne har hele tiden avvist at aksjonærene har hatt krav på erstatning.

Morten Østberg ble rik da han solgte livsverket – IT-selskapet Norsk Data Senter – for snart 14 år siden. I fjor høst skrev imidlertid Dagens Næringsliv at familieselskapet var konkurs etter tap på over 200 millioner.

Kjente rallynavn

Flere av investorene som gikk til sak mot Onebet-gründerne, er kjente navn i rallyverden.

Marcus Grönholm er kanskje den største stjernen. Finnen ble verdensmester i rally både i 2000 og 2002 og vant totalt 30 VM-runder i løpet karrieren. Mikko Hirvonen er den andre finske rallykjøreren blant saksøkerne. Han tok 15 enkeltseire og hanket inn topplasseringer i rally-VM i mange år.

Martin Prokop er involvert i det største av erstatningskravene på 22,5 millioner kroner. Den tsjekkiske rallyføreren er fortsatt aktiv, og har i tillegg til VM kjørt Rally Dakar i flere år.

Den norske rallyfamilien Grøndal var også blant investorene som gikk til sak. Anders Grøndal, som er flere ganger norgesmester, krever over 550.000 kroner i erstatning. Selskapet til faren Stein Grøndal krever samtidig over én million.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om