Betsson-sjef Pontus Lindwall har fått sparken

Styret leter etter ny administrerende direktør for det svenske bettingselskapet.

Pontus Lindwall er ferdig som toppsjef i Betsson.
  • Maiken Svendsen
Publisert:

Pontus Lindwall har vært sjef siden 2017, men nå mener styret at de er «klare for videre fornyelse» i møte med et mer internasjonalt marked, strengere reguleringer og for å utnytte nye muligheter, skriver selskapet i en pressemelding.

– Betsson har aldri vært i en bedre posisjon enn i dag. Vi har bygd opp en sterk bedrift med kompetente ansatte og god økonomi. Det er styrets vurdering at det er en god mulighet for å gjøre endringer i stillingen som administrerende direktør, sier styreleder Patrick Svensk i meldingen.

Svensk bekrefter til Dagens Industri at avgjørelsen kom på styrets initiativ.

– Det er vi som har foreslått denne forandringen og kommet fram til beslutningen at vi vil benytte anledningen når det går bedre enn noensinne. Derfor skal Pontus ha et avgangsvederlag og mye ros og jubel for det han har oppnådd, sier Svensk til avisen.

Lindwall vil sitte som sjef til en ny er på plass, ifølge meldingen. Han får også med seg 12 måneder med etterlønn, opplyser selskapet.

Svensk sier til Dagens Industri at Lindwall etter hva han vet ikke hadde planer om å gi seg.

– Når vi startet disse diskusjonene så endte det med at vi sa opp ham, sier han til avisen, og legger til at Lindwall har akseptert at styret ønsker ny leder.

Lindwall var ifølge meldingen sjef for selskapet fra 1998 til 2011, før han igjen ble hentet inn i 2017. Da skulle han gjennomføre prosjektet «Back on Track», opplyser selskapet.

– Oppdraget hans var å styrke selskapets posisjon og danne en solid plattform for videre vekst. Den oppgaven er nå gjennomført, sier Svensk i meldingen.

Selskapet er børsnotert i Stockholm. Torsdag bykset aksjen ti prosent etter at flere medier omtalte rykter om et oppkjøp.

Verken Svensk eller Lindwall ville kommentere ryktene ovenfor Dagens Industri.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Betsson

Flere artikler

  1. Styrelederen i Betsson går av: – Beklager at jeg har skuffet våre storeiere

  2. Betsson-styret sparker ikke sparket sjef likevel

  3. Hansa Borg kjøper vinimportør

  4. Spillutvikler bytter toppsjef – skyter opp på Stockholmsbørsen

  5. Helge Aasen fortsetter som konsernsjef i Elkem