UDs globale reiseråd fjernes fra 1. oktober

Det er ikke lenger grunnlag for å fraråde unødvendige reiser, sier utenriksministeren.

Publisert:

Reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenom EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa, forlenges ikke etter utløpsdatoen 1. oktober.

Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

– Det er ikke lenger grunnlag for et slikt globalt reiseråd. Vi går nå tilbake til å gjøre en vurdering av om hvert enkelt land skal ha reiseråd. Pandemi- og helsesituasjonen vil være del av vurderingen sammen med sikkerheten i landet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en uttalelse.

– Last gjerne ned den nye appen Reiseklar fra UD som gir tilgang til reiseråd, reiseinformasjon og reiseregistrering på ett sted, sier hun.

Samme dag varsler regjeringen gjenåpning av samfunnet fra klokken 16 lørdag. Avviklingen av reiserådet henger sammen med overgangen til en normal hverdag, skriver departementet.

– Selv om vi fjerner det globale reiserådet, så er vi fortsatt ikke helt tilbake til normalen. En del land har fortsatt innreiserestriksjoner, og reiseråd kan også endres på kort varsel. Derfor er det viktig at de som planlegger å reise eller er på reise, følger godt med slik at de kan ta ansvar for egen sikkerhet og helse, sier utenriksministeren.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om