Papirfabrikk stanser produksjonen på grunn av de høye strømprisene

Papirfabrikken Nordic Paper på Greåker i Sarpsborg stanser produksjonen midlertidig som følge av de høye strømprisene.

Nordic Paper i Sarpsborg rammes av strømprisene. Arkivfoto.
  • NTB
Publisert:

– Vi stenger produksjonen på fabrikken i løpet av natten. Det stemmer. Produksjonen stanser fram til fredag, sier kommunikasjonsdirektør Marie Stenquist i svenske Nordic Paper til Sarpsborg Arbeiderblad mandag kveld.

Årsaken er de høye strømprisene. Fabrikken, som blant annet produserer bakepapir, har 100 ansatte.

– Maskinene slås av i natt, men alle skift går som normalt. Det er ikke snakk om permitteringer, sier fagforeningsleder Tom Rød.

Strømprisen på Østlandet og Vestlandet, og i Sørvest blir 6,43 kroner kilowattimen i snitt gjennom døgnet tirsdag. Det viser foreløpige tall fra NordPool.

Den forrige høyeste gjennomsnittsprisen på Østlandet og Vestlandet var 5,82 kroner, og tilhører dagen i dag. Den forrige prisrekorden i Sørvest var 6,28 kroner kilowattimen. Også denne er fra i dag.

Les på E24+

Kraftlinje til fem milliarder sliter med å sende strøm sørover

De høye strømprisene gjør at både privatpersoner og næringslivet frykter for økonomien og fremtiden. Men hvordan skal man hjelpe bedriftene? Det spørsmålet står enn så lenge ubesvart.

Tirsdag forrige uken hadde næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) et strømmøte med NHO og LO. Etter møtet gjentok ministeren at planen er å presentere tiltakene i september.

Rec Solars sjef Jan Enno Bicker håper regjeringen kommer med strømstøtte eller skatteløsninger for å redde bedriften.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om