NHO Luftfart avslår dispensasjonssøknad i flyteknikerkonflikten

NHO Luftfart har avvist en søknad om dispensjon fra ambulanseflyselskapet Babcock, som vil bli rammet av flyteknikerstreiken fra og med søndag.

Publisert: Publisert:

Det melder NHO i en pressemelding.

Babcock meldte tidligere lørdag at de ennå ikke hadde fått svar fra helsemyndighetene om det medfører fare for liv og helse at ambulanseflyene blir stående på bakken. De valgte likevel å søke dispensasjon før svaret kom.

– Ved en lockout av Babcocks teknikere vil det ta kun timer før Babcock må sette fly på bakken, og dager før hele flåten står. Dette medfører at vi ikke vil være i stand til å gjennomføre rekvirerte pasienttransporter og ivareta nødvendig beredskap, sa daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden.

Nå er altså søknaden avvist.

NHO pepker på at Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har valgt å inkludere alle sine medlemmer innenfor Flyteknikeroverenskomsten i den opprinnelige plassoppsigelsen. I dette ligger at konflikten potensielt ville kunne omfatte alle ansatte.

– NHO Luftfart har ikke ved beslutningen om lockout valgt ut enkeltbedrifter, men vi har forholdt oss til den plassoppsigelsen NFO selv har gitt; såkalt passiv lockout.  Etter vår vurdering må NFO selv ta konsekvensen av at de gjorde samtlige medlemmer til en del av konflikten, inkludert dem som Babcock nå søker om dispensasjon for, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe.

Han legger til at dispensasjonssøknader vil kunne innvilges i situasjoner som ikke har vært forutsigbare og det er ikke tilfellet her, skriver NHO.

– Når NFO sa opp plassene for alle sine medlemmer, har det vært fullt ut forutsigbart for dem at også Babcock ville bli omfattet av en konflikt. Ansvaret for konfliktens omfang ligger derfor på NFO. Vi har forsøkt å komme frem til en løsning med NFO, men de har ikke vist vilje til å bevege seg eller komme frem til en løsning.  Forhandlingene har vært helt fastlåst og det rammer dessverre uskyldige tredjeparter, sier Lothe.

Les også

Flyteknikerstreiken: Widerøe stanser sine flygninger på kortbanenettet i dag

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om