Stayclassy til Forbrukertilsynet: Risikerer millionunderskudd

Selskapet kan potensielt ende opp med et underskudd på over 16 millioner kroner i 2022, opplyser det i sitt tilsvar til Forbrukertilsynet.

Publisert: Publisert:

Mandag denne uken hadde Stayclassy og gründer Thomas Holstad frist til å svare på Forbrukertilsynet varsel om milliongebyr.

Bakgrunnen for varselet er en rekke kundeklager, og lovbruddene skal ifølge Forbrukertilsynet i hovedsak dreie seg om at nettbutikken ikke opplyste om førpriser, samt at selskapet markedsførte prisbesparelser som ikke er reelle.

– Selskapets daglige leder, Thomas Holstad, har vært sterkt involvert i markedsføringen. Forbrukertilsynet varsler derfor at han må betale 400.000 kroner for medvirkning til villedende markedsføring, mens selskapet varsles et gebyr på 1.500.000 kroner, skrev Forbrukertilsynet i en pressemelding i desember.

Les også

Spleis stanser pengeinnsamlingen til Stayclassy-gründer

Kan bli millionunderskudd

E24 har fått innsyn i Holstads tilsvar til Forbrukertilsynet. Her kommer det frem at selskapet sliter økonomisk.

Stayclassys årsregnskap for 2021, som er oversendt til Forbrukertilsynet, viser at driftsinntektene falt fra 67,3 millioner kroner i 2020 til 47,5 millioner kroner i 2021. Det er en nedgang på nesten 20 millioner kroner.

Selskapets driftsresultat endte på minus 4,2 millioner kroner i 2021, mot pluss 5,1 millioner kroner i 2020.

I fjor omsatte selskapet for over ti millioner kroner, men utgiftene ligger an til å spise opp inntektene.

Potensielt underskudd for 2022 kan dermed ende på over 16 millioner kroner, opplyser selskapet.

E24 har vært i kontakt med Holstad, som ikke ønsker å kommentere saken.

Stayclassy skriver at de risikerer å ende med kjempeunderskudd i 2022.

Uenig med Forbrukertilsynet

I tilsvaret kommer det også frem at selskapet ikke kjenner seg igjen i kundeklagene og Forbrukertilsynets kritikk. I sin konklusjon skriver selskapet:

«Vi er ikke enige i hvordan Forbrukertilsynet har sett på en rekke punkter rent juridisk, det blir derfor feil å vurdere saken som noe annet enn denne konkrete hendelsen. Vi erfarer at tilsynet ikke sitter med en sterk nok kompetanse om vår spesifikke bransje, produktene vi selger og hvordan ting henger sammen rent teknisk».

Selskapet skriver også at det ikke på noen tidspunkt har gått mot noen av Forbrukertilsynets påstander, oppfordringer eller anbefalinger.

Opplever forhåndsdømming

Selskapet opplever det som at Forbrukertilsynet forhåndsdømmer daglig leder Holstad:

«Vi opplever at tilsynet er påvirket negativt av media og stygge skriverier i sosiale medier, og har forhåndsdømt daglig leder som en slags offentlig person etter noen år i rampelyset for 10 år siden».

Holstad har tidligere vært med på realityserien «Paradise Hotel» og «Oljebarna».

«Vi har forsøkt å ha en konstruktiv dialog, men har blitt møtt av et tilsyn som vi opplever har hatt et sterkt ønske om å ta oss som bedrift og daglig leder personlig,» skriver selskapet.

Forbrukertilsynet skriver til E24 at det ikke vil kommentere saken mens den er under behandling.

Stengte innsamlingsaksjon

Torsdag kveld startet Thomas Holstad, gründer av Stayclassy, en innsamlingsaksjon til seg selv.

«Thomas legger bak seg et svært vanskelig år i 2022, og starten på 2023 ser mørk ut.», skrev Holstad i innsamlingen på Spleis.no som er eid av Sparebanken1.

Sparebank1 valgte å stanse innsamlingen i 11-tiden fredag.

– Vi har gått gjennom spleisen nå, og etter en totalvurdering har vi landet på at dette ikke er en type innsamling vi ønsker å ha på Spleis. Vi har derfor valgt å stoppe denne spleisen, og innsamler har fått beskjed om dette, skriver kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis til E24.

Innsamlingens mål var å samle inn 500.000 kroner, og endte med å motta i underkant av 9.000 kroner.

Holstad får ikke utbetalt donasjonene.

I en sms til E24 skriver Holstad at det har vært et stort engasjement rundt innsamlingen.

– Spleisen ble opprettet etter oppfordring av mine følgere og fornøyde kunder som ønsker meg vell i en tøff tid. At spleis fjerner spleisen og i tillegg tilbakefører alt som er gitt i støtte frivillig, oppleves som å sparke en mann som allerede ligger nede, sier Holstad.

Publisert:
Gå til e24.no