Kraftselskap siktet etter ulykke i Tokagjelet

Politiet har tatt ut siktelse mot kraftselskapet Clemens etter ulykken i 2021, der tre personer falt ned en foss og omkom. Siktelsen omfatter ikke selve ulykken.

Politiet har tatt ut siktelse mot kraftselskapet Clemens etter ulykken i Tokagjelet i 2021.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Politiet bekrefter overfor NRK at det er tatt ut siktelse mot kraftselskapet Clemens kraft som like før ulykken hadde startet utbygging av et nytt kraftverk i området.

– Vi har tatt ut siktelse for mulig brudd på vannressursloven, sier påtaleansvarlig Cathrine Melau i Vest politidistrikt til NRK. Siktelsen gjelder ikke selve ulykken, men om selskapet har gjennomført tilstrekkelige sikringstiltak i forbindelse med utbyggingen.

– Politiet vil nå undersøke om selskapet gjorde en god nok jobb med å avdekke og lokalisere farer ved anlegget, sier Melau.

Saken ble først henlagt

De tre omkomne satt i en båt og skulle krysse elva Tokagjelet på Kvamskogen i Vestland i oktober 2021. På grunn av høy vannstand ble båten tatt av strømmen og de tre falt 15–20 meter ned i en foss og ble senere funnet omkommet.

Politiet henla først saken etter at de ikke fant noe som tydet på noe straffbart, men gjenopptok etterforskningen etter at de etterlatte krevde at politiet måtte gjøre ytterligere undersøkelser samt ny informasjon fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NVE konkluderte i sin egen tilsynssak at det ikke var etablert tilstrekkelige sikringstiltak.

Skal innhente mer informasjon

Ifølge Melau er kraftselskapet siktet for at politiet skal kunne innhente mer informasjon i etterforskningen. Politiet ønsker å avhøre både nåværende og tidligere ansatte.

Direktør Knud Nørve i Clemens kraft sier at de er blitt gjort kjent med siktelsen og tar den til etterretning. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere siden det fortsatt pågår en etterforskning.

Publisert: