Norwegian og SAS øker i Norge: – Her blir det priskrig

Norwegian mottar 25 nye fly neste år. Flere av disse vil bli satt i trafikk i Norge, noe som vil gi 500.000 ekstra seter på innenriksrutene.

KRIG? Både Norwegian og SAS skal opprette nye ruter i Norge.
Publisert: Publisert:

Inkludert utenriks øker kapasiteten med én million seter, skriver selskapet i en pressemelding.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen hos konkurrenten SAS sier til Aftenposten at også de planlegger å øke med et like stort antall nye seter i Norge.

– Vi vet at kapasitsøkning fører til prispress, så her vil tyngdeloven slå inn og sørge for at det blir mange flere billige billetter tilgjengelig, sier Johansen.

Her blir det nye ruter

Kommunikasjonsdirektør Anette Maltun Koefoed i reisebyrået Berg-Hansen mener etterspørselen ikke er så stor som de nye setene som pøses inn, og at det vil få konsekvenser for prisen.

– Her blir det priskrig! Dette er jo Norwegians viktigste våpen, økt kapasitet og lave priser, sier Koefoed til Aftenposten.

I Norwegians pressemelding heter det at de planlegger flere avganger mellom Oslo og Tromsø, Kristiansand, Evenes og Bodø.

Utenlands skal det komme ny rute mellom Bergen og Madrid, samt at det bli flere avganger fra Norge til feriedestinasjoner som Paris, Antalya, Marrakech, berlin, Dubrovnik, Venezia, Kreta, Beograd, Murcia med flere. Se listen her.

NY RUTE: Norwegian skal starte flyvninger mellom Bergen og Madrid. Her ser vi en turist hoppe til ære for fotografen på Gran Via-gaten i den spanske hovedstaden.

Bedring hos SAS

SAS slapp denne uken tall som viser at selskapet hadde et justert resultat på 1,95 milliarder svenske kroner. I regnskapsåret 2017/2018 regner selskapet med et resultat på 1,5 til 2,0 milliarder, men det er inkludert ytterligere kostnadsbesparelser på om lag 1,0 milliard.

Dermed antyder selskapet at de forventer at konkurransepresset i markedet vil være såpass tøft at resultatet neste år vil bli omtrent det samme, med betydelig lavere kostnader.

Les også

– Vi ser for oss at vi har behov for 40 til 50 fly

Les også

Dette blir Norges første elfly

Les også

Norwegians passasjervekst avtar

Publisert: