Forskningsrådet lyser ut over en milliard til bedrifter med gode ideer

Forskningsrådet lyser ut en rekordstor pengesum til forskning i næringslivet. Over en milliard kroner skal brukes på gode ideer.

MENER NORSKE BEDRIFTER KJEMPER: Næringsminister Monica Mæland oppfordrer bedrifter til å søke om penger fra Forskningsrådet.
Publisert: Publisert:

Alle bedrifter kan søke, og de bestemmer i hovedsak selv hva de vil forske på.

– Vi må tenke grønnere, smartere og mer nyskapende. Forskning og innovasjon kan få fram nye ideer og løsninger. Det kan bidra til å sikre og skape nye arbeidsplasser, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Regjeringen har styrket forskning og innovasjon med i alt over tre milliarder kroner siden 2013. Dette inkluderer Skattefunn-ordningen.

– Norske bedrifter kjemper i krevende verdensmesterskap hver dag. Gjennom den sterke satsingen regjeringen har på forskning og innovasjon, ruster vi næringslivet til å møte konkurransen. Jeg håper at flest mulig bedrifter nå benytter seg av muligheten til å søke Forskningsrådet om penger, sier Mæland.

Forskningsrådet lyser ut penger til næringslivet gjennom flere programmer. Den største utlysninger kommer gjennom programmet Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA).

Les også

Sandberg håper på kinesisk lakseavtale: – Markedet er enormt

Les også

Fremtidstroen blomstrer blant nordmenn flest

Les også

DN: Regjeringen gir skattelette til gründere

Les også

Her sikrer BI ny Kina-avtale

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om