Stort omsetningshopp for Maaemo
For første gang siden oppstartsåret 2010 fikk Oslo-restauranten Maaemo et positivt resultat før skatt i fjor.
Norges første restaurant med tre stjerner i verdens kanskje mest anerkjente restaurantguide, Michelin-guiden, økte omsetningen med nesten 50 prosent i fjor.
– Det er klart det er gøy for oss at vi nå tjener penger på det vi driver med. Det fortsetter å gå bra i år også. Driften må jo gå rundt, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang til Dagens Næringsliv.
Driftsinntektene i 2016 var 23,4 millioner kroner mot 15,9 millioner året før. Før skatt hadde de et overskudd på 400.000 kroner.
Maaemo har åtte bord i restauranten, og holder kun åpent fra onsdag til søndag.
– Vi har så mange bord at vi klarer å levere en så god kvalitet som mulig. Det er ikke et konsept at vi skal ha få bord. Vi ønsker bare ikke at flere bord skal gå på bekostning av opplevelsen vi kan tilby, sier Bang.
Restaurantsjefen sier det ikke er mulig å drive en restaurant i verdensklasse og ha som mål at man skal tjene seg rik.
Restauranten har 20 ansatte. Den stadig skiftende menyen på 20 retter koster 2.600 kroner. Drikke kommer i tillegg.