Forbrukerrådet:
– Rema-Reitan aktualiserer behovet for lov om handelsskikk

Rema-sjef Ole Robert Reitan anklagde fredag Norgesgruppen for å diktere markedet. Han får full støtte av Forbrukerrådet, som mener det understreker behovet for en lov om god handelsskikk.

MISFORNØYD: Rema-sjef Ole Robert Reitan mener Rema 100 får dårligere vilkår enn butikkene som eies av Coop og NorgesGruppen.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vår bekymring er at vi får en for sterk konsentrasjon i dagligvaresektoren. Innkjøpsmakten gjør at de store blir enda større, sier fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord, til Dagens Næringsliv.

Rema er den tredje største dagligvaregrupperingen i Norge. Kjeden har svekket innkjøpsmakt og må betale mer for varene, mener Rema-sjefen.

– Utfordringen som belyses er en utvikling bransjen har vært klar over i lang tid, og det er en situasjon både aktørene og Konkurransetilsynet bør være oppmerksomme på fremover, sier Lars Kristian Lindberg, som er administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000.

– Betingelsene består av en rekke faktorer. Dyre varer er også en konsekvens av at Reitan velger å ha lavere merkevareandel og høyere andel egne merkevarer, sier Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til avisen.

Les også

Rema 1000 tar økomat-jafs

Les også

Rema nekter å gi opp omstridte søndagsbutikker etter oppvaskmøte

Les også

– Rema får dårligere betingelser enn Norgesgruppen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ole Robert Reitan
  2. Rema 1000
  3. Konkurransetilsynet
  4. Norgesgruppen
  5. Dagligvarebransjen

Flere artikler