Ørnulf Høyer spår flere nedleggelser i klesbransjen

Eieren av motekjeden Høyer tror det er lenge til nedturen er over i varehandelen.

SPÅR DÅRLIGE TIDER: Høyer-kjeden sliter på lik linje med mange andre aktører i klesbransjen, men Ørnulf Høyer har tro på at selskapet vil stå sterkere på den andre siden av nedturen.
Publisert: Publisert:

– Det kommer en tid hvor mange vil slite. Det blir en dominoeffekt med nedleggelser, opphørssalg og masse rabatter, sier Ørnulf Høyer til Nettavisen.

Han venter ikke noen særlig vekst for sitt eget selskap de kommende årene. Høyer-kjeden, som har 26 butikker i Norge, så resultatet falle fra 17 til 4 millioner kroner i fjor.

Høyer-sjefen tror imidlertid at de aktørene som blir igjen vil stå sterkere når nedturen er over.

– I sånne tider får vi bedre avtaler med leverandørene, spesielt for en stor aktør som Høyer. Så selv om det blir mindre omsetning i bransjen totalt, blir det mer å dele for dem som er igjen, sier han til Nettavisen.

Høyer tror kjeden vil returnere til vekst, og mener nedturer som dette kommer med jevne mellomrom, senest i 2010 i kjølvannet av finanskrisen.

Flere konkurser

Stadig flere bedrifter må stenge dørene. I fjor gikk Moods of Norway konkurs, og det samme gjorde kleskjeden PM Retail tidligere i oktober.

Sistnevnte er nå på desperat eierjakt, to uker etter konkursen.

– Det er ikke så lett å selge et konsept uten at det høres ut som fantasi, for virksomheten rammes jo også av bransjeutviklingen og hvordan det ser ut i retail akkurat nå. Det er flere uheldige momenter her, sa bostyrer Håvard Wiker i advokatbyrået Ro Sommernes til E24 torsdag denne uken.

Verst for varehandel

Ifølge kredittsjekkselskapet Experian hadde 3.738 selskaper gått konkurs ved utgangen av september, som er 13,4 prosent mer enn i fjor.

I varehandelsektoren har 801 bedrifter gått konkurs, som er en økning på 31,7 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

I Virkes handelsrapport fra slutten av september kalte organisasjonen situasjonen for «apokalyptisk», og påpekte at det er kles- og møbelbransjen som er de store taperne i handelsbransjen.

Les også

Konkursene øker kraftig – verst på Nordvestlandet

Les også

Stor butikkdød-oversikt: Her har hver femte butikk forsvunnet

Les også

Denne typen butikker har vokst raskere enn netthandelen

Publisert:

Her kan du lese mer om