PRISKRIG I BUTIKKENE: Klar til å gi bort kjøttdeig

Rema-sjef Ole Robert Reitan er forberedt på å gi bort kjøttdeig om konkurrentene utfordrer ham på pris. Nå kan det skje på Skedsmo, der Coop dumper prisene.

EN SEIER: Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan, mener Forbrukerombudets konklusjon er en seier for forbrukerne.

Array
  • Marita E. Marita E. Valvik - Aftenposten
Publisert:

Saken er oppdatert med kommentarer fra Coop. Se nederst i saken.

- Det er veldig viktig for vår merkevare at vi kan bevise at vi er billigst, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan.

De siste dagene har Rema kjent dette på kroppen. Coop Extra, tidligere Smart Club Express, forsøker nå å slå Rema på pris. Det betyr priskrig. Ett av produktene det kriges om, er et av dagligvarehandelens viktigste vare, nemlig kjøttdeig.

- Jeg skal ikke være for tøff i trynet nå, men vi skal være billigst lokalt. Om vi så skal gi bort kjøttdeigen, sier ansvarlig for Coop Extra, Håvard Jensen.

- Kommer Rema også til å gi bort kjøttdeig for å vinne priskrigen?

- Da blir vi nødt til det, vi også, sier Reitan.

Foreløpig er det forbrukerne på Skedsmo utenfor Oslo som ligger best an i løypa til å få gratis kjøttdeig. Etter at Coop omprofilerte Smart Club Express til Coop Extra-butikker, har de også sagt at Coop Extra skal være den billigste butikken i det lokale markedet.

Mens Rema annonserer at de bruker motorsag på sine priser, og den nye prisen på 400 gram kjøttdeig nå er kr 24,90, legger Coop Extra seg på 21,90.

Priskrig

Ikke mange dagene etterpå kutter Rema kjøttdeigprisen ned til det samme hos de to Rema-butikkene som ligger nærmest Coop Extra på Skedsmo.

- Det er noen produkter vi nå merker at Coop Extra setter ned prisen på, blant annet kjøttdeig. Da har vi ikke noe valg, vi må følge etter, sier regiondirektør Bent Evensen i Rema.

E24-LESER: "Priskrig er de uvitenes virkemiddel."

Prisene ble senket til kr 19,90 og deretter 18,90. Ingen av dem ser ut til å ville gi seg med det første.

- Det er oppsiktsvekkende at Rema møter konkurransen lokalt. Det betyr at vi har fått til noe med Coop Extra, sier informasjonssjef Ole André Myhrvold i Coop.

Forfatter Espen Bogen påstår i sin bok Rik på lavpris at det finnes et stilltiende samarbeid mellom kjedene, der Rema har "fått lov til" å være den billigste kjeden. Han mener ingen i realiteten har utfordret Reitan-familien. - Det vil være sensasjonelt om noen utfordrer Rema på bred front, sier Bogen.

E24-LESER: "Kjekt om de og kunne gi noe til kjøpmennene sine og..."

Ny kommentar fra Coop:

- Coop ønsker å presisere at Coop Extras priser på kjøttdeig til enhver tid gjelder i alle Coop Extras butikker fra Namsos i nord til Søgne i sør, ikke bare på Skedsmo, sier informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad.

- Coop Extra er en landsdekkende kjede, og de samme prisene gjelder i alle disse butikkene, sier Kløvstad.

Til E24-forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. Utfordrer til kjøttdeigkrig i kjøledisken

  2. Reitan planlegger ny kjede

  3. Nå varsler Kiwi full priskrig mot Rema 1000

  4. 220 sunne varer stuper i pris

  5. Coop avviser Smart Club-salg