Islandsk rikmann vil fly deg fra Danmark til USA for 800 kroner

Ferskt lavprisselskap satser på USA-ruter.

SATSER PÅ USA-RUTER: Lavprisselskapet Wow Air åpner flere ruter til USA fra Danmark og satser på å holde billettprisene lave. Sjefen for Wow Air mener lavprisselskapene er framtiden.

  • Lars Thorvaldsen
Publisert:

Fra og med mars neste år åpner lavprisselskapet Wow Air ruter fra København i Danmark til Boston og Washington D.C. i USA.

Danske Business.dk skriver at enkelte billetter vil gå for så lite som 699 danske kroner, eller rett under 800 norske kroner etter dagens kurs.

Sjefen for det knappe tre år gamle selskapet, islandske Skúli Mogensen, jubler over å ha fått i stand de nye rutene, og forteller til Business.dk at han satser på å utvide antall destinasjoner i USA etter hvert.

Inspirert av Ryanair

- Vi er det første selskapet med flyvninger over Atlanteren der kundene betaler for det de vil ha. Blant annet derfor kan vi holde prisene så lave, sier Mogensen til nettstedet.

For billettprisen vil Wow Air altså frakte deg fra A til B, men det er ikke noe mer inkludert i billetten som kaffe, mat eller bagasje.

Det er en modell som likner på Ryanairs, og en modell som Mogensen selskapet har klokkertro på.

Ny i bransjen

Mogensen hadde ingen tidligere erfaring fra bransjen, men siden 2011 har han investert 1,5 milliarder islandske kroner på satsingen.

Selskapet har ingen andre kontorer enn hovedkontoret i Reykjavik.

- Det er mange dyktige konkurrenter i markedet, men noen kommer til å tape overfor lavprisselskapene. De kommer aldri til å innrømme det, men snakke om oljeprisene eller noe annet, men de kommer til å tape for en annen forretningsmodell, sier Mogensen.

Les også:

- EU ber om hastemøte om NorwegianNorwegian tjener stadig mindre per passasjerHan utvikler robotene som skal «ta over» jobbene våreCNN-profil sikker på at Norwegian får sin USA-lisens: - Den mannen er et geniSAS truer med utflagging av ansatte

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Islandsk flysjef spår gratis flybilletter

  2. Vil fly til USA for 675 kroner hver vei

  3. Ryanair avlyser flyginger – 400.000 passasjerer kan rammes

  4. Annonsørinnhold

  5. – Vi ønsker Wow Air velkommen

  6. Bloomberg: Norwegian-konkurrent vurderer å selge