Norwegian vet ikke når Dreamlineren kommer

Norwegians åpner sine ruter til New York og Bangkok uten Dreamliner. Selskapet har ikke fått bekreftet noen dato for leveranse av Boeings nye superfly 787-8.

IKKE KLAR: Dreamlineren er fortsatt ikke klar til avgang, men Norwegian-sjef Bjørn Kjos håper det første flyet kan bli levert i juni.
Publisert: Publisert:

De første langdistanseflygingene i månedsskiftet mai/juni går likevel etter planen med innleide fly.

– Vi har inngått avtale om å lease to langdistansefly av typen Airbus A340-300. Flyene vil bli brukt på Norwegians ruter til New York og Bangkok til Dreamlineren står klar, vi håper at det første flyet kan bli levert i løpet av juni, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Leier fly med besetning

Disse flyene vil Norwegian benytte i påvente av Dreamlineren. Avtalen er en MOU – Memorandum of Understanding – som er bindende for begge parter. Innleien vil være en såkalt «wet lease» – leie av fly med besetning.

Boeing skulle etter planen levere det første Dreamliner-flyet til Norwegian i april, men problemer, blant annet med en battericelle, førte til at Boeing ikke greide å levere til avtalt tidspunkt.

– Ikke vår feil

På spørsmål om selskapet har forsikring eller får erstatning for de forsinkede Dreamlinerne er Kjos noe unnvikende.

– Det kan jeg ikke kommentere, det er kontraktsmessige forhold. Men jeg kan i hvert fall si det ikke er vår feil at de er forsinket, sa han på torsdagens pressekonferanse i Oslo, da Norwegian la fram svært solide kvartalstall.

New York først ut

Den første langdistanseflygingen går til New York 30. mai og deretter står Bangkok for tur 1. juni. For få dager siden lanserte lavprisflyselskapet enda en direkte langrute fra Gardermoen til Fort Lauderdale i Florida. Denne ruten starter 30. november.

Norwegian har bestilt åtte 787-8 Dreamliner til den planlagte langdistansesatsingen. Tre av disse er egeneide, og fem er leasede fly.

I januar 2012 signerte Norwegian avtale med både Boeing og Airbus om kjøp av 222 fly, hvorav 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing 737-800 og 100 Airbus A320neo. Disse flyene leveres fra 2016.

Publisert:
Gå til e24.no