Fant listeriabakterien i melk fra Q-Meieriene

Varene er trukket tilbake fra butikkene.

OPPDAGET SMITTE: Q-meieriene har måtte trekke flere produkter fra butikkhyllene etter å ha fått påvist listeria-bakterier i sjokolademelk (0,5 liter) og melk i 1/4-kartonger. Det er ikke meldt om smitte av bakterien til mennesker. På bildet: Meierisjef Tove Fjørtoft.

Marie von Krogh
  • NTB
Publisert:,

Listeriabakterien, som kan føre til alvorlig sykdom eller død, er påvist i melk og sjokolademelk fra Q-Meieriene. Det er for tidlig å si om noen har blitt syke av produktene.

Q-Meieriene opplyser at det gjelder melk og sjokolademelk i halvliters- og kvartliterskartonger som var på vei til kantiner, kiosker og bensinstasjoner på Østlandet i slutten av mars.

– Vi trakk produktene raskt tilbake, og sjansen for at folk har fått i seg bakterien er liten, sier administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene til VG.

Folkehelsa har ikke registrert noen personer smittet med bakterien listeria monocytogeneses. Selv små smittedoser kan føre til sykdom eller i verste fall død hos eldre, nyfødte og personer med andre sykdommer, og for gravide kan bakterien medføre abort.

På Rikshospitalet ble totalt 15 personer smittet og fem personer døde av listeriabakterien i 2007.

Her kan du lese mer om

  1. Q-Meieriene AS

Flere artikler

  1. Trekker tilbake Salmalaks etter funn av listeriabakterie

  2. Leger slår alarm om ny kyllingbakterie

  3. Q-Meieriene saksøker Fjordland for plagiat

  4. Annonsørinnhold

  5. Fonterra beklager etter frykt for melkeforgiftning

  6. Matbutikkene blir strengere mot kyllingprodusenter