Nye hytter kan bli Rec-redning

Et hytteprosjekt skal bidra til å gi Rec-ansatte et nytt levebrød.

LEGGES NED: Rec offentliggjorde tirsdag om at de legger ned all produksjon på Herøya. Nå kan Herøya Arbeiderforenings hytteinvestering gjøre at Rec-ansatte kan få en ny arbeidsplass å gå til.
Publisert: Publisert:

Tirsdag ble det kjent at Rec legger ned all produksjon, og at nesten 500 ansatte mister jobben sin.

Nå kan det for mange Rec-ansatte bli hytter som blir redningen, skriver Dagens Næringsliv.

Herøya Arbeiderforening planlegger å bygge 100 hytter på Bjørkøya, og 250 millioner kroner skal investeres i prosjektet.

- Vi ønsker å bruke deler av fortjenesten til å skape arbeidsplasser på Herøya, sier sekretær John Øivind Selmer i Herøya Arbeiderforening til DN.

Ti millioner

Fagforeningen håper å tjene over 50 millioner kroner på å gjøre eiendommen sin til Norges største hytteprosjekt langs kysten.

LES OGSÅ: Rec venter regninger på én mrd. etter nedleggelser

Nærmere bestemt ønsker fagforeningen å bruke ti millioner kroner til å gi Rec-ansatte en ny arbeidsplass på Herøya.

Det var i 1953 at Herøya Arbeiderforening kjøpte 1500 mål for 230.000 kroner på Bjørkøya. Det er deler av dette området som nå skal bli et ferieparadis.

- Krevende situasjon

Tirsdag offentliggjorde Rec at de vil legge ned all produksjon på Herøya.

Der kom det frem at produksjonen av wafere vil bli avviklet i løpet av andre kvartal i år. Nesten 500 ansatte rammes av nedleggelsen.

Ifølge Telemarksavisa skal de ansatte ha fått beskjed om at de er oppsagt fra 1. mai.

REC skrev i en pressemelding at bedriften legges ned for godt på grunn av forventninger om et fortsatt betydelig negativt driftsresultat.

- Dette skjer med bakgrunn i den meget krevende markedssituasjonen vi opplever for disse produktene. Vi har dessverre måttet konkludere med at det vil bli negativt økonomisk resultat også i tiden fremover, og da finner vi det ikke forsvarlig å fortsette, sa driftsdirektør John Andersen til E24.

LES OGSÅ:

Publisert: