Ekornes permitterer nesten 1000 ansatte

Mandag fikk de ansatte beskjed om at tirsdag 31.mars blir siste dagen på jobb før de permitteres.

Administrerende direktør Roger Lunde i Ekornes.
Publisert: Publisert:

Det skriver nettstedet nett.no.

De nær 1000 ansatte i Ekornes i Norge mottok permitteringsvarsel for en drøy uke siden. Selskapets hovedkontor ligger i Sykkylven på Sunnmøre. En stor andel av de ansatte jobber ved fabrikkene her.

Fordi Ekornes oppfordret de ansatte til å registrere seg hos Nav da varselet ble sendt ut, ga det allerede forrige uke et stort utslag på Navs permitteringsstatistikk.

Bakgrunn: Slik har rammes kommuner med hjørnesteinsbedrifter

Sykkylven kommune er nå på toppen av statistikken.

919 personer i kommunen har søkt om dagpenger under permittering. Dette utgjør 22,5 prosent av arbeidsstyrken.

Live: Slik rammes norske bedrifter av coronaviruset

Stengte møbelbutikker

– Sykkylven er en liten kommune og vi er en stor arbeidsgiver, sa administrerende direktør Roger Lunde i Ekornes til E24 i helgen.

Permitteringene kommer som følge av coronastengte møbelbutikker over hele verden, og rammer også ansatte ved avdelingene i Hornindal og Fetsund.

– Norden stenger ned, det er nær portforbud. Det påvirker salget av møbler rundt i verden. Det skjer i USA, og slår innover Australia. Det er nesten som en tsunami, som over tid ruller over de ulike landene og påvirker dem, sa Lunde i helgen.

Er din bedrift rammet av coronakrisen? Hjelp E24 med å kartlegge konsekvensene i næringslivet her!

Ikke overraskende

Hovedtillitsvalgt i fagforbundet Industri og Energi, Edvard Lie, sier til Sunnmørsposten at beskjeden på møtet mandag ikke kom som noen overraskelse på de ansatte.

Han opplyser at noen få ansatte blir igjen frem til helgen, slik at de får ut de ferdige møblene som skal fraktes videre de neste dagene.

– Vi har fått vite at vi første uken etter påske skal jobbe tre dager. Uken etter blir det bare to dager med arbeid, med unntak av de som produserer sofa. De skal jobbe tre dager den uken, sier han til avisen.

Nærmere 280.000 har søkt Nav om dagpenger under permittering siden coronakrisen for alvor traff Norge.

Sjekk din kommune her:

Publisert: