Disse næringene har fått mest penger av staten - restaurantene cashet inn det største beløpet

Enkelte bransjer er ekstra hardt rammet av coronakrisen. Det viser seg også på listen over de som har fått støtte av staten.

Restaurantbransjen får i underkant av 20 prosent av alle pengene som så langt er utbetalt av staten i forbindelse med kontantstøtten.
Publisert:

Av de rundt 10.000 bedriftene som så langt har fått støtte av staten står frisører, restauranter og fysioterapeuter og andre helsetjenester for nesten halvparten av de innvilgede søknadene så langt.

Staten har til nå punget ut til sammen 361,7 millioner kroner av en ramme på 20 milliarder kroner.

Pengene staten nå betaler ut er for omsetningssvikt i mars måned, og frisørbedrifter står for rundt hver fjerde søknad, og har fått til sammen 42,7 millioner kroner i støtte, ifølge de siste tallene fra Skattetaten.

Restaurantene er derimot de som drar inn mest penger målt i kroner og øre. Til sammen 1.160 selskaper har fått utbetalt til sammen 66,6 millioner kroner - det tilsvarer 18,39 prosent av alle pengene som er utbetalt.

Se grafen under for den komplette oversikten.

Næringsministeren: – Ikke en perfekt ordning

Til sammen tror myndighetene at rundt 100.000 bedrifter kan komme til å søke på ordningen.

E24 møtte fredag næringsminister Iselin Nybø (V) som sier hun følger nøye med på utviklingen

– Nå følger vi med og ser om denne ordningen treffer slik vi håper for norsk næringsliv. Foreløpig har den fungert i en uke, og vil gjøre noen vurderinger underveis.

Til sammen har i overkant av 10.000 bedrifter søkt på ordningen.

– Tror du de selskapene som har søkt nå er et representativt utvalg for de som vil søke?

– Det er litt tidlig å si, for nå har ordningen bare vært oppe i en uke, det er nok mange som forhører seg med regnskapsfører og lignende , sier Nybø og legger til.

– Og så er det viktig å være ærlige på, som vi også sa når ordningen ble lansert, at dette er en grovmasket og bred ordning, og den er ikke perfekt. Vi prioriterte å få den raskt ut foran millimeter-rettferdighet fordi bedriftene trenger penger raskt.

Næringsminister Iselin Nybø (V)

Tror opptil 140.000 bedrifter vil søke

I disse dager har norske regnskapsførere fått mye å gjøre, og Regnskap Norge, som sitter tett på næringslivet gjennom sine medlemmer, tror langt flere enn myndighetene vil bruke ordningen.

Regnskap Norge tror så mye som 140.000 bedrifter kan søke, av totalt 412.000 bedrifter som har oppført en regnskapsfører.

Samtidig anslår bransjeforeningen Virke at mellom 35.000 og 40.000 bedrifter i handels- og tjenestenæringen vil søke om kontantstøtte. Dette av rundt 116.000 bedrifter med ansatte, eksklusive utdanning, helse og drift av eiendom.

Publisert:
Gå til e24.no