Stein Erik Hagen trekker seg tilbake

Stein Erik Hagen er operert fem ganger siden mars, og den sviktende helsen gjør at døtrene får det fulle ansvaret for familieselskapet Canica raskere enn planlagt, ifølge Dagens Næringsliv.

SVIKTENDE HELSE: Stein Erik Hagen har slitt så mye med helsen i løpet av det siste året at døtrene får det fulle ansvaret for familieselskapet Canica raskere enn det som var planen, ifølge Dagens Næringsliv. Her er Stein Erik Hagen sammen med døtrene Caroline Hagen og Nina Camilla Hagen (th).
Publisert:

Framover vil Hagen konsentrere seg om Orkla, kunstsamlingen sin og Prostatakreftstiftelsen, opplyser Hagen til Dagens Næringsliv.

Som E24 skrev i februar, overlot Stein Erik Hagen allerede i vinter mer ansvar til døtrene. Datteren Caroline Hagen Kjos ble da styreleder i Canica, mens datteren Nina Camilla Hagen Sørli tok over som styreleder i Jernia.

- Jeg ønsker å gi barna mer ansvar, og endringene i styrene har ligget i kortene en stund. Det føles riktig å gjøre disse endringene nå, og min datter Nina Camilla Hagen Sørli (32), vil få mye ansvar fremover som styreleder i Jernia AS, sa en stolt og fornøyd Stein Erik Hagen til E24 i februar. Det er familieselskapet Canica som eier Jernia.

Den gangen sa Hagen til E24 at prosessen med å overlate mer ansvar ville skje gradvis, men at det hadde ligget lenge i kortene.

Ifølge DN fremskyndes nå prosessen på grunn av Hagens sviktende helse.

Les også

Hagen trer til siden: Datteren tar over som styreleder i Canica

I 2011 fikk Hagen blant annet påvist prostatakreft og ble senere operert i USA med godt resultat. I mars i år fikk han en omfattende nakkeprolaps under en forretningsreise til Israel. Samtidig ble han lam i den venstre armen, noe han har blitt operert for fem ganger. Fire av operasjonene har tatt plass i USA. Håpet er en fungerende arm igjen om seks-åtte måneder.

Les også

Stein Erik Hagen omrokkerer aksjer

Denne uken kjøpte Canica og døtrene Nina Hagen Sørli og Caroline Hagen Kjos seg ytterligere opp i eiendomsselskapet Norwegian Property.

Det skjedde etter at John Fredriksen kjøpte seg opp som største eier i eiendomsselskapet. Canica har en eierandel på 13,13 prosent, mens Fredriksens Famaday nå sitter på 20 prosent av aksjene.

Stein Erik Hagen sier til Dagens Næringsliv at han ikke har fulgt med på oppkjøpene. Canica hadde i 2013 en bokført egenkapital på 10,6 milliarder kroner. Hagen eier formelt 10 prosent av selskapet, men han har full kontroll gjennom stemmeberettigede aksjer.

Les også:

Orkla varsler flere fabrikk-nedleggelserStorkjøp og kutt ga resultathopp for OrklaHagen forlanger nasjonalt tiggeforbudHagen om Dalai Lama-striden: Gi Kina fredsprisen

Publisert: