Ny æra for varehandel

Jollyroom hentet 186 millioner kroner i ny emisjon

Leketøysgiganten på nett, Jollyroom, har i vår fylt kassen med frisk kapital fra danske Egmont.

LEKESJEF: Jollyrooms grunnlegger og største aksjonær er Ole Sauar, som i sin tid var med på å starte opp Komplett i Sverige og Danmark. Her sammen med logistikksjef Cecilia Olsson på lageret i Sverige.

Jollyroom
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

– Vi har hatt to fokus de siste årene. Det ene er å ha nok kapasitet til å vokse, og det andre er samtidig å ha penger til å kunne utnytte denne kapasiteten. Det får vi med denne siste emisjonen, sier Jollyrooms gründer, Ole Sauar, til E24 på telefon fra Sverige, hvor selskapet har hovedkontor.

Det er også i Sverige, utenfor Göteborg, at selskapet har bygget sitt gigantiske nye varelager på 77.000 kvadratmeter, og som nå er klart til bruk.

– Overgangen til netthandelen skjer bare én gang. Vi tror andelen salg på nett skal opp på 30 prosent i løpet av fem år, så vi må bruke disse årene godt.

Det var svenske Breakit som omtalte nyheten først.

Les også

Jollyroom vil hente «et par hundre millioner» i ny emisjon

Beholder kontrollen

Sauer startet selskapet i 2010 etter å ha vært med å etablere Komplett i Sverige og Danmark. 41-åringen eier etter den siste emisjonen og salg av aksjer til Egmont, 51 prosent av aksjene i Jollyroom.

Foruten emisjonen på 186 millioner (180 millioner svenske kroner), ønsker Sauar ikke å gå ut med hvor mange aksjer han har solgt til Egmont, og ønsker heller ikke å kommentere verdsettelsen av selskapet.

Danske Egmont eide før den siste investeringsrunden 37,5 prosent av aksjene i Jollyroom Group. Nå sitter mediekonsernet på 49 prosent av aksjene, og Sauar på resten.

– Er det viktig for deg å holde på kontrollen i selskapet?

– Vi er i utgangspunktet langsiktige eiere, men man vet jo aldri med tiden, vi har ikke stengt noen dører, sier Sauar.

E24 omtalte at Jollyroom planla å hente «et par hundre millioner» i fjor, og Sauar sa den gang at det var mange interesserte. Ti slutt var det bare Egmont som nådde opp til sjefens minimumskrav når det gjelder verdsettelse av selskapet.

Den ferske kapitalen brukes til det gründeren kaller «vekstskapende tiltak», som betyr en økning av sortimentet, sikring av et større sikkerhetslager og i det hele tatt være en tryggere partner for sine leverandører. I tillegg satser selskapet på nye markeder i Tyskland og Østerrike.

Les også

Jollyroom får millionbot av svenske myndigheter

Fra nullvekst til ny rakettvekst

Omsetningen i fjor landet på rundt 1,4 milliarder svenske kroner (1,44 mrd. kroner), ifølge Breakit, noe som betyr at selskapet ikke kunne vise til rakettveksten man har levert flere år tidligere.

På bunnlinjen leverte selskapet et tap på 29 millioner svenske kroner (29,9 mill. kroner) - ned fra et overskudd på 19 millioner kroner i fjor. Underskuddet skyldes at det ble vanskelig å både investere i kapasitet og samtidig tjene penger, opplyser Sauar som ikke er bekymret for underskudd og nullvekst.

– Der vi tapte penger i fjor tjener vi i år, så investeringene har kastet av seg, sier Sauar.

Jollyroom-sjefen mener det er for tidlig å si hvor resultatet havner i 2020, men mener selskapet skal klare å omsette for 1,7 milliarder kroner før året er omme.

– Vi har hatt et kanonbra andre kvartal, så det skal mye til å ikke klare svarte tall i år, sier Sauar.

Les på E24+

Trosser «butikkdøden»: Nå åpner nettbutikkene fysiske butikker

Skal etablere butikker i de nordiske hovedstedene

Selv om Jollyrooms nye lager er blant Nordens mest automatiserte, betyr ikke det at Sauar ikke tror på å møte kunden ansikt til ansikt.

I år åpner første fysiske butikk på 2.000 kvadratmeter utenfor Stockholm.

E24 har tidligere skrevet at Jollyroom ser etter butikklokaler i Oslo også, men har så langt ikke funnet noen lokaler som fungerer, men Sauar forklarer at Alnabru-området utenfor hovedstaden er aktuelt. Videre planlegger Jollyroom butikker i både København og Helsingfors.

Det er syv år siden Egmont gikk inn på eiersiden i Jollyroom.
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ny æra for varehandel
 2. Emisjon
 3. Jollyroom
 4. Egmont
 5. Handel

Flere artikler

 1. Nok et Jernia-underskudd etter snuoperasjon: Coronavekst skal gi første positive resultat på mange år

 2. Varner investerer i moteselskapet Villoid – verdsettes til 90 millioner

 3. Teknikmagasinet med rekordtap

 4. Halvert resultat for Cubus – Dressmann mot strømmen

 5. Barnas hus etter «tidenes resultat»: Tror flere barnefødsler vil løfte salget