Ny æra for varehandel

Halvert resultat for Cubus – Dressmann mot strømmen

Fjoråret endte med tilbakegang for Varner-kjedene Cubus og Carlings, mens Dressmann var den eneste av kleskjedene med resultatoppgang i fjor.

Cubus fikk en omsetningsnedgang på over 60 millioner i fjor.
 • Ola Alsberg
Publisert: Publisert:

Cubus’ eierkonsern Varner fikk et underskudd på 95,6 millioner kroner i fjor, og pekte tidligere i år på at fjoråret var et vanskelig år for varehandelbransjen.

Cubus leverte nylig årsregnskap sammen med «søsterkjedene» Carlings og Dressmann. Kjedene er de første av de store Varner-kjedene som har levert tall på plussiden.

Det betyr imidlertid ikke at regnskapene er lystig lesning, for selv om kleskjedene Cubus, Carlings og Dressmann bidro til å dempe fallet for klesimperiet, peker pilene feil vei sammenlignet med 2018.

Les også

Pengene rant ut av klesimperiet Varner i fjor

Nedgang for Cubus – fremdeles i pluss

Cubus, som ved utgangen av fjoråret hadde 159 butikker i Norge, leverte et resultat på 57 millioner kroner på bunnlinjen i fjor.

Resultatnedgangen er litt over en halvering fra 118 millioner kroner året før. Årets årsresultat er det laveste siden år 2000 for Cubus.

Også på omsetningssiden sakket Cubus akterut. Fra en omsetning på 2,18 milliarder kroner i 2018, fikk kleskjeden inntekter på 2,08 milliarder i fjor.

Cubus har i tillegg til de 159 butikkene i Norge også utsalg i Sverige, Finland og Tyskland. Selskapet hadde ved utgangen av fjoråret 1443 ansatte.

Les også

Rekordunderskudd for Bik Bok

Nedgang for Carlings

Resultatskrellen går igjen hos Carlings. Fra et årsresultat på 16,4 millioner kroner i 2018, falt resultatet til 6,2 millioner i fjor.

Kleskjeden med 572 ansatte fikk et omsetningsfall på over 30 millioner kroner til 503 millioner i fjor.

Finansinntekter bidro til resultatoppgang for Dressmann i fjor.

Dressmann går mot strømmen

Hos Dressmann viser derimot regnskapet et langt mer profitabelt 2019 enn de andre kleskjedene i Varner-systemet. Dressmann var den eneste av Varner-kjedene som fikk en økning på bunnlinjen i fjor.

Omsetningen falt imidlertid med 25 millioner kroner, til 1,2 milliarder, men finansinntekter fra datterselskap bidro til å dra opp årsresultatet.

Les på E24+

Ekspertenes råd: Så mye risiko bør du ta i aksjemarkedet

Fra et årsresultat på 99 millioner på bunnlinjen i 2018, kunne Dressmann-kjeden notere seg et resultat på 127 millioner i fjor.

Eierkonsernet Varner har ikke ønsket å kommentere regnskapet.

Les også

Dette er vinnerne og taperne blant norske kleskjeder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ny æra for varehandel
 2. Cubus
 3. Varner-Gruppen
 4. Klesindustrien
 5. Butikker
 6. Årsrapport
 7. Dressmann

Flere artikler

 1. Pengene rant ut av klesimperiet Varner i fjor

 2. Rekordunderskudd for Bik Bok

 3. Krise for kleskjedene: Dressmann med laveste omsetning siden 2008

 4. Dressmann konkurs i Østerrike – stenger 31 butikker

 5. Varner legger ned Cubus i Tyskland: – Corona ble dødsstøtet