Norske guider får utsatt lønn etter Thomas Cook-konkursen

Ving Norge forteller at de jobber med å få reiselederne ansatt i nye selskaper, nå som Vinggruppen fortsetter driften.

Publisert:

– Selv om Ving ikke var inkludert i Thomas Cooks konkurs, ble flere andre selskaper berørt. Dette gjelder blant annet det spanske selskapet hvor våre nordiske guider er ansatt, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge.

Blant dem er det også nordmenn ansatt.

Svenske Aftonbladet skriver at de først fikk vite at det var rundt 200 nordiske Ving-guider i Spania som den siste uken ikke har fått lønn. Røhr-Staff forteller at tallet på nordiske guider som er rammet av dette egentlig er 75, og at 13 av disse er norske.

Konkurs før utbetaling

– Vi må arbeide til tross for at vi ikke får noen lønn. Sjefene sier at om vi ikke jobber så får vi sparken, sier en reiseleder på Gran Canaria til den svenske avisen.

Røhr-Staff forklarer at Thomas Cook gikk konkurs før lønnen til de ansatte skulle utbetales.

– Nå jobbes det for å sikre at lønningene blir prioritert av konkursforvalter i det spanske selskapet. Samtidig jobber vi for å sikre oss slik at de som jobber for oss i utlandet blir ansatt i nye selskaper nå som Vinggruppen står på egne ben, sier informasjonssjefen.

– God stemning

Hun forteller at alle de nordiske guidene og reiselederne har blitt informert om at lønnen kommer senere på grunn av konkursen.

– De har også fått beskjed om at de kan få forskudd på lønn, om de ønsker dette. Vi har daglige møter med ansatte på plass, og de rapporterer at stemningen er god og rolig, så vi kjenner oss ikke igjen i uttalelsene i Aftonbladet, sier Røhr-Staff.

– Ving sier vi er sikre, og at selskapet kommer til å klare seg. Men internt er det mange som tviler på om vi kommer overleve i det hele tatt, sier en ansatt til Aftonbladet.
Les også

Nordiske Ving-guider har ikke fått lønn på en uke

Les også:

Les også

Ving om oppkjøp: – Det pågår hyppig møtevirksomhet

Publisert:
Gå til e24.no