Budoppsigelser gir bekymring for lørdagsavisene

Avishusene er bekymret for lørdagsdistribusjonen etter at Norpost varsler masseoppsigelser. Selskapet er underleverandør til selskapet som vant avisanbudet nylig.

500 MISTER JOBBEN: I Norpost. Det ble kjent mandag.

Foto: Norpost
Publisert:

Mandag varslet Norpost oppsigelse av 500 av selskapets 900 ansatte. Det har ført til bekymring i mediebransjen, ettersom nettopp Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som i sommer vant anbudet med å distribuere lørdagsaviser, skriver Klassekampen.

– Det er ikke et godt tegn når selskapet som skal utføre jobben med å få ut avisene, må si opp halvparten av budene sine, sier Bjørn Wisted, som er fagsjef for næringspolitikk i Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Norpost-sjef Hege Stenmarck avviser at den varslede nedbemanningen vil gjøre det vanskeligere å fullføre avisoppdraget.

– 70 prosent av områdene vi dekker i dag er i byer. Avtalen om avisdistribusjon omfatter distriktene, hvor vi nå er i ferd med å bygge ut helt nye budnett. Nedbemanningen har derfor ingen sammenheng med tilbudet vi skal levere for avisene, forklarer hun.

Daglig leder Stig Kleive i anbudsvinner Kvikkas sier forberedelsene til å overta ansvaret for lørdagsavisa går etter planen, og han føler seg trygg på at avisbransjen og leserne blir fornøyd.

Les også

500 mister jobben i Norpost

Les også

DN: – Betydelig nedbemanning i Aftenposten

Les også

– Jeg blir anklaget for tafsing på sommerfest - hva skjer nå?

Her kan du lese mer om