Kragerø-hotell har fått nye drivere etter coronakonkurs

Pål Erik Jahnsen sier bookingene for juli allerede har fylt seg godt opp. Han forventer en travel sommer på Victoria Hotel i Kragerø.

TILBAKE I DRIFT: Pål Erik Jahnsen sier han tok det som et tegn at domenet victoriahotel.no ble ledig samme dag som de kom til enighet med hotelleierne.

Haakon Sundbø/Victoria Hotel
  • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

Selskapet som sto for driften av Victoria Hotel i Kragerø, Kragerø Hotel & Booking AS, var blant de første som gikk over ende under coronakrisen.

Nå er hotellet igjen åpnet etter at eierne av hotellet kom til enighet om en avtale med ekteparet Pål Erik Jahnsen og Dorte Elsebeth Suurballe. De driver fra før Tvedestrand Fjordhotell.

– Vi har foreløpig inngått en avtale om drift som strekker seg over neste sommersesong. Så får vi se, sier Jahnsen til E24.

Bygget i den karakteristiske fargen ble oppført i 1865 og har hatt hotelldrift siden rundt år 1900. Forrige driver, nederlandske Anneriek Barree, har drevet hotellet siden 2009. Nå er hun hentet tilbake.

– Hun kan huset ut og inn, så vi er veldig glad for at hun takket ja til tilbudet vårt, sier Jahnsen.

Kragerø Blad Vestmar omtalte saken først.

Les på E24+

Coronapandemien fyller opp fjorden

– Må være villig til å ta litt risiko

Pål Erik Jahnsen sier han håper å dra nytte av å drive to nærliggende hoteller gjennom sommerferien, ved at besøkende på rundreise blir vist til det neste.

Ekteparet har i tillegg tre restauranter.

– Er du nervøs for å ha tatt på dere ekstra risiko?

– Nei, vi er ikke så bekymret for det. Dette er Kragerø, og vi vet jo hvor populært det er om sommeren. Så lenge været er fint, tror vi det blir bra – med mindre det kommer en ny smittebølge. Men vi kan ikke være nervøse for det. Man må være villig til å ta litt risiko.

Og hittil ser det bra ut. Jahnsen forteller at de åpnet for nettbaserte bookingportaler for en ukes tid siden og at det allerede er 80 prosent fylt opp i juli.

– Men det ser ut til å bli et litt annerledes kundemønster, blant annet fordi det ikke er lov med konserter og slike arrangementer, sånn at det ikke blir noen voldsomme høyder, men i stedet et jevnt trykk – der folk overnatter noen flere netter om gangen, sier han og legger til at hotellet fremdeles trenger et par resepsjonister før de er helt klare for sommeren.

Les på E24+

Bedriftene i denne kommunen har ikke mottatt en eneste krone i kontantstøtte

Fremdeles bekmørkt

Hoteller er blant dem som ble direkte rammet av nedstengningen av landet fra midten av mars.

«Over natten» ble alt av bookinger avbestilt og ingen nye ordre ble lagt inn.

– Det betyr at selv om vi skulle kunne åpne til sommeren igjen, noe som ikke engang er sikkert, må vi ha over 100 prosent belegg for å hente inn igjen tapene. Det går jo ikke, sa Anneriek Barree til E24 etter konkursen i det forrige driftsselskapet.

Og for bransjen for øvrig ser det fortsatt dystert ut, fremhever NHO Reiseliv.

Arbeidsgiverorganisasjonen publiserte forrige fredag siste utgave av deres økonomibarometer. Det viser at kun 19 prosent av NHO Reiselivs medlemsbedrifter tror på en normalsituasjon innen ett år.

– Selv om samfunnet gradvis åpnes opp igjen, og flesteparten av nordmenn skal feriere i Norge, ser det fortsatt bekmørkt ut for store deler av reiselivet og alle de permitterte som nå frykter for jobbene sine, sa Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Konkurser i Norge
  2. Reiseliv
  3. Coronaviruset
  4. Hotell
  5. Kragerø
  6. NHO

Flere artikler