Corona-løft for Morgenlevering: – Vi har doblet omsetning

Hjemleveringstjenesten Morgenlevering kan vise til en solid oppsving under viruspandemien. Selskapet ligger an til sitt første år med overskudd.

Grunn til å smile: Sara Kjelstrup hos Morgenlevering.no melder om gode resultater under corona-perioden.

Mads Yksnøy
  • Mads Yksnøy
Publisert:

– Det er veldig hyggelig på kontoret om dagen. Coronaen har absolutt hjulpet på omsetningen, og det har styrket de sorte tallene, sier daglig leder Sara Kjelstrup hos Morgenlevering til E24.

Hjemleveringstjenesten ble etablert i 2018. Den gang endte resultatet på minus 17 millioner kroner.

I fjor hadde selskapet et driftsunderskudd på 12 millioner og en vekst i omsetning på 40 prosent fra året før.

– Når gikk det opp for dere at corona-krisen var bra for hjemleveringtjenestene?

– Vi opplevde effektene ganske tydelig fra dag én. Vi så vekst så snart folk ble sendt i hjemmekontor, sier Kjelstrup.

– Den korte versjonen er at det går veldig bra. Vi har doblet omsetning.

Ifølge Kjelstrup har Morgenlevering hatt driftsoverskudd siden november og forventer uvanlig gode resultater for sommersesongen.

Les også

Kolonial.no tapte 138 millioner: – Hadde vært lønnsomme nå med like innkjøpsbetingelser

Gavmild stemning

Kjelstrup tror at det er flere som benytter seg av tjenestene nå, og at alle benytter tjenestene mer. På nåværende tidspunkt når selskapet ut til 90 prosent av landets 1,6 millioner husstander. Hun har også notert seg det nye bruksområdet til Morgenlevering.
– Det er en veldig tydelig vekst i «kosefrokost»-produktene. Kosefrokost og gaver generelt har vokst veldig disse månedene. Tidlig på året var 20 prosent av salgsvolum gaver. På det meste dette året så sto gavehandling for 70 prosent av salget, sier hun.
Morgenlevering-sjefen har også sett en stor vekst i bedriftskundemarkedet.

– Det er veldig mange bedrifter som kjøper frokostpakke til de ansatte. Det er selvsagt veldig hyggelig, men som en liten startup gir det utfordringer. Vi har ikke vært tilrettelagt for så store ordre.
Store ordre kan bli enda vanligere for bransjen i tiden fremover. Den største aktøren i Norge for dagligvarer på nett, Kolonial.no, kunne i april rapportere om kjempevekst.

Morgenlevering

Usikker fremtid

I april kunne E24 melde om at Coop ville melde seg på konkurransen om hjemlevering. På daværende tidspunkt så ikke Coop-sjefen fremtidig lønnsomhet for markedet.
Kjelstrup mener at dette ikke gjelder Morgenlevering.
– Vi har allerede bevist at vi kan drive lønnsomt med vårt produkt. Vi regner med at denne positive utviklingen vil fortsette, sier hun.

Les også

Nysnø får USA-partner: – Norge langt framme i skoene

NB! Schibsted og Amedia eier Morgenlevering.no. E24 er eid av VG som igjen er eid av Schibsted. Enkelte E24-ansatte har Schibsted-aksjer gjennom selskapets aksjeprogram for ansatte.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel
  2. Morgenlevering.no
  3. Schibsted
  4. Amedia
  5. Mat og drikke

Flere artikler