Anklaget for korrupsjon - trekker seg fra nytt styreverv

– Vi har ikke noe å gjøre med den saken som nå pågår med Samherji, og ønsker ikke å bli linket til den, sier styreleder Åge Remøy i Rem Offshore.

Samherjis avgåtte konsernsjef Thorsteinn Már Baldvinsson (innfelt) trekker seg fra styret i Rem Offshore. Han har også trukket seg fra styret hos fiskerikonsernet Nergård.
Publisert:

Korrupsjonsanklagede Thorsteinn Már Baldvinsson, som har vært sjef i skandalerammede Samherji, forlater styret i det norske rederiet Rem Offshore.

Det bekrefter styreleder og medeier Åge Remøy i Rem Offshore til E24. Remøy forklarer at det sier seg selv hvorfor Baldvinsson går ut av styret.

– Vi har ikke noe å gjøre med den saken som nå pågår med Samherji, og ønsker ikke å bli linket til den, sier Remøy.

Han har selv har tatt beslutningen om å tre ut av styret, sier Remøy som skryter av Baldvinssons jobb i Rem Offshore.

Remøy sier at om Samherji-saken ender i Baldvinssons favør, er islendingen hjertelig velkommen tilbake inn i Rem-styret.

– Vi håper å få han tilbake fordi han er en kapasitet, og vi setter stor pris på den jobben han har gjort. Så vi får se hva som blir utfallet i saken.

Remøy sier han kun kjenner avsløringene fra pressens side, og vil ikke kommentere ytterligere på det som har blitt kjent de siste ukene.

Styreleder Åge Remøy i Rem Offshore.

Trekker seg fra flere selskaper

En kunngjøring i Brønnøysundregistrene tirsdag viser at Renathe Helene Nesseth tar over plassen i styret til rederiet, som har base i Fosnavåg.

E24 omtalte fredag at Baldvinsson trekker seg fra det Tromsø-baserte fiskerikonsernet Nergård.

Ifølge bransjenettstedet Infrafish trekker Baldvinsson seg også fra styrene i de britiske selskapene Seagold og UK Fisheries, som begge har bånd til Island-baserte Samherji.

Nå går Baldvinsson altså også ut av styret til rederiet han startet sammen med Åge Remøy og Magnus Roth i 2016.

Selskapet Onward Investment Ltd står oppført som eier av én tredjedel av aksjene til Rem Offshore. Det kommer ikke tydelig frem hvem som står bak Onward Investment, men ifølge Finansavisen er dette Baldvinssons selskap.

Skal ha bestukket

Det var 13. november en lekkasje på 30.000 dokumenter til Wikileaks, førte til en avsløring i flere medier om hvordan den islandske fiskerigiganten Samherji angivelig skal ha bestukket offentlige tjenestemenn i Namibia for å sikre tilgang til fiskekvoter.

Samtidig skal selskapet ha brukt DNB til å sende bestikkelsene gjennom skatteparadis.

Tidligere daglig leder for selskapets virksomhet i Namibia, Jóhannes Stefánsson, har stått frem som varsler, og har sagt at det var konsernsjef Thorsteinn Már Baldvinsson som ga grønt lys for bestikkelsene.

Like etter avsløringene ble det klart at Baldvinsson går av som konsernsjef i Samherji inntil etterforskningen er avsluttet. Han ble erstattet av Björgólfur Jóhannsson.

Les også

Korrupsjonsanklaget toppsjef trekker seg fra styret i norsk fiskerikonsern

Publisert: