Konkurser i Norge

Leverandør venter milliontap som følge av Gresvig-konkurs

Pris er det eneste som har vært av betydning i sportsbransjen. Fremover må det bli fokus på fag, slår Brav-sjef Åge Skinstad fast.

TROR PÅ BEDRING: På lang sikt håper Swix-sjef Åge Skinstad at Gresvig-konkursen vil medføre sunnere mentalitet i sportsbransjen.

Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hans Jordheim
Publisert:,

Mens nest største kreditor i konkursboet til sportskjeden Gresvig – DNB – opplever å ha god dekning for sitt utestående, har Brav-sjef Åge Skinstad mindre tro på å få tilbake penger.

– Det var noen millioner vi hadde utestående. Jeg blir ikke veldig overrasket om alt er tapt, sier han til E24.

Brav, tidligere Swix Sport, eier blant annet merkevarene Swix, Ulvang og Helsport og leverer varer til de fleste sportskjeder i Norge, deriblant Gresvigs butikker.

Les på E24+ (for abonnenter)

Disse kan ta over Gresvig

Han er klar på at Gresvig-konkursen vil være negativ for Brav på kort sikt, gjennom både tap av utestående og at omsetningen faller.

– Men på lengre sikt håper vi at dette vil føre til et sunnere marked, sier han.

Mener bransjen må endre fokus

Gresvig begjærte oppbud 3. februar med 1,1 milliarder kroner i gjeld og er dermed det siste eksempelet på hvor vanskelig det er å drive med salg av sportsutstyr i Norge om dagen.

– Det har vært en overetablering som har gjort etterspørselen mindre enn tilbudet. Når man har de mekanismene, blir det jo kun pris som er avgjørende. Det fører til at det blir solgt feil varer som heller ikke dekker et behov hos forbrukeren, sier Skinstad, som er tidligere langrennsløper og sportssjef for langrennslandslaget.

– Fremover må det bli fokus på fag og å selge riktig varer til riktig pris.

Skinstad forteller at sportsutstyrsleverandøren har gjenopprettet kontakten med franchisebutikkene, og at de fleste nå handler helt normalt fra Brav.

Les også

Legger ned åtte sportsbutikker: Inntil 60 ansatte berøres

Kun ett bud

Fremtiden til Gresvig-kjeden er fremdeles ikke avklart, men med eneste fremlagte bud på noe som er store deler av – men ikke hele konkursboet – sitter Sunde-familien i førersetet.

Dette budet har kommet med noen forbehold, blant annet om å oppnå en vesentlig reduksjon i leieavtalene for butikkene. Når det er avklart om dette kan godtas, kan budet eventuelt aksepteres.

– Så får vi se om det kommer andre konkurrenter på banen. Det er ikke sikkert vi ender opp med selskapet, sa finansdirektør Bjørn Paulsen i O.N. Sunde til E24 tidligere i uken.

XXL er blant konkurrentene som har vist interesse for boet.

– Er det gode muligheter til å kjøpe noen butikker eller ta deler av varelageret, så er vi selvfølgelig interessert i det, sa styreleder Hugo Maurstad til E24 etter konkursåpning.

Her kan du lese mer om

 1. Konkurser i Norge
 2. Brav (tidligere Swix Sport)
 3. G-sport
 4. Intersport
 5. Konkurs
 6. Sportsbransjen
 7. Varehandel

Flere artikler

 1. Swix-eier om Gresvig-konkursen: – Dramatisk å miste en av sine største kunder

 2. Åge Skinstads erstatter er klar

 3. Milliardær eier sentral-lageret til Gresvig: – Vi har fått leie ut mars måned

 4. Annonsørinnhold

 5. Norsk milliardær vurderer bud på Gresvig-boet

 6. Skaper sportsgigant med 5 mrd. i omsetning