Gunhild Stordalen får leilighet og EAT-millioner – oppå gullavtale

Petter Stordalen (56) viderefører den økonomiske støtten til Gunhild Stordalens EAT-prosjekt. Han har kjøpt leilighet til henne i Oslo. Hun sitter også på en gullkantet havariavtale verdt over 100 millioner kroner.

ØKONOMISK STØTTE: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen går fra hverandre, men begge vil sitte igjen med mye penger etter skilsmissen.
 • Bjørn Haugan
Publisert:

VG har vært i kontakt med sentrale kilder rundt Petter og Gunhild Stordalen (40). De vil ikke si noe om bruddet, men bekrefter at Petter Stordalen og hans barn vil fortsette å bidra med midler til EAT-prosjektet som Gunhild Stordalen leder – og lever og ånder for.

Her er noen hovedpunkter i de økonomiske relasjonene:

VG får opplyst at Stordalen har brukt flere hundre millioner oppstart-kroner på Gunhild Stordalens store satsing, EAT.

EAT ligger under stiftelsen Stordalen Foundation, etablert i 2011, med mål å skape en sunnere og bærekraftig matindustri.

En kilde som har vært tett på paret og EAT gjennom flere år, sier Petter Stordalen og hans familie har bestemt seg for fortsatt å gi støtte til Gunhild Stordalens EAT-prosjekt.

– Han forblir en sentral støttespiller for å bidra til at Gunhild kan nå sine mål.

Kilden sier at Petter Stordalen skal være like aktiv i EAT som han alltid har vært.

Ifølge kilden har det gått ut en melding internt i EAT-systemet, hvor Petter Stordalen gir uttrykk for at han ser frem til å følge «den fantastiske reisen videre» – både gjennom Nordic Choice og som en dedikert støttespiller.

Leilighet i Oslo

Etter bruddet må Gunhild Stordalen ha et nytt sted å bo i Oslo, når hun er i Norge og hovedstaden.

En annen kilde opplyser VG til at Petter Stordalen har kjøpt en moderne leilighet til henne, som skal være på over 200 kvadratmeter. Tidligere har paret bodd sammen på Bygdøy.

«Lex ektepakten»

Gunhild Stordalen sitter på en juridisk bindende avtale, som gir henne tilgang til over 100 millioner kroner hvis de to skiller lag:

I oktober 2010 skrev VG at de to hadde inngått en «Lex ektepakt» – en hemmelig avtale: Hun fikk ikke med seg noen stor sum inn i ekteskapet, men avtalen vil sikre henne over hundre millioner kroner i kontante penger ved en eventuell skilsmisse. Beløpet vil bli utbetalt uavhengig av hvem som tok initiativ til bruddet.

De valgte en slik privat juridisk bindende avtale, i stedet for en formell ektepakt, som medier og andre har fullt innsyn i, i Brønnøysundregistrene.

VG kjenner ikke til om den inneholder elementer om prisjustering. I så tilfelle er den i dag verdt mye mer.

Stordalen har fortsatt et varmt forhold til sin ekskone, Ingrid Fuglehaug Stordalen, moren til deres felles barn Emilie (27), Henrik (25) og Jakob (22). Eksen er fortsatt med på Stordalens årlige juletur til Mauritius, 15 år etter at ekteskapet sprakk.

I januar 2018 overførte Stordalen familieformuen på 25,1 milliarder til de tre barna, som alle er engasjerte i farens hotellvirksomhet.

MILLIARD-SIGNATUR: VG var til stede i Stockholm i januar 2018 og foreviget at barna Jakob, Emilie og Henrik signerte papirene som gjorde at formuene ble overført til dem fra deres far, Petter Stordalen. De ga barna over åtte milliarder kroner hver.

Formuen er overført, men det er fortsatt faren som har kontroll over konsernet og driften.

I skatteligningen som nylig ble offentliggjort sto Petter Stordalen oppført med 579 millioner kroner i ligningsformue.

Gunhild Stordalen sto oppført med 0 i formue og 431.284 kroner i inntekt i 2018.

Leder Dag Hvaring i EAT sier Gunhild Stordalen ikke ønsker å kommentere saken. Det ønsker ikke han heller, men han bekrefter at meldingen VG omtaler, er sendt ut til de ansatte i EAT.

Petter Stordalens kommunikasjonssjef, Ida Holen, sier han ikke ønsker å kommentere saken.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Petter Stordalen
 2. Gunhild Stordalen
 3. Nordic Choice Hotels
 4. Familie

Flere artikler

 1. Petter Stordalen og Gunhild Stordalen flytter fra hverandre

 2. Skattekluss for Petter Stordalen – slik forklarer han 0 i formue

 3. Petter Stordalen har kjøpt leilighet til Gunhild for 29 millioner kroner

 4. Betalt innhold

  Den neste Stordalen

 5. Bill og Melinda Gates skal ha blitt enige om avtale før de annonserte skilsmissen