Skatteliste-slippet

Røkke er Norges rikeste

Med en formue på 18,6 milliarder kroner er det ingen som er i nærheten av Aker-eieren.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Kjell Inge Røkke topper igjen listen over Norges rikeste med en formue på 18,6 milliarder kroner. I fjor toppet han listen med en formue på 20,6 milliarder kroner.

Røkke eier gjennom Tgr Holding like under 67 prosent av Aker ASA.

Aker-konsernet er et porteføljeselskap, med store direkte og indirekte eierposter i selskaper som Aker Solutions, Kværner, Ocean Yield og Aker BP.

På annenplass følger Frederik Wilhelm Mohn, med en formue på 6,5 milliarder kroner. Det er 12,1 milliarder i forskjell fra første- og annenplassen.

Se listen her, eller i bunnen av saken.

3 av 20 er kvinner

Margaret Boel Garmann, som styrer konsernet Awilhelmsen som driver med cruisevirksomhet, offshore, finans og detaljhandel, er på tredjeplassen over Norges rikeste, og har den tredje største formuen i Norge på 6,4 milliarder, kun 2 millioner under annenplassen. I fjor lå Garmann på 7. plass.

Den andre kvinnen på topp 20-listen er Else Helene Sundt, som ligger på 9. plass med en formue på 4,1 milliarder kroner. Hun eier sammen med sin bror Christian Sundt investeringsselskapet Sundt AS.

På tredjeplass over landets rikeste kvinner ligger Rannfrid Rasmussen med en formue på 2,7 milliarder. Det familieeide selskapet Rasmussen-gruppen i Kristiansand driver med eiendom, shipping og finansforvaltning.

Les også

Les også: Trond Mohn har Norges høyeste inntekt – tjente 443,3 millioner kroner i fjor

Reitan-familien preger topplisten

Av Norges syv rikeste står tre medlemmer av Reitan-familien oppført.

På fjerdeplass ligger Odd Reitan med en formue på 6 milliarder, og like etter følger sønnen Ole Robert Reitan på en sjetteplass plass med en formue på 4,7 milliarder. Broren Magnus Reitan følger like etter på syvende plass med 4,6 milliarder i formue.

Familiens formue kommer fra Reitangruppen, som eier Rema 1000-kjeden i både Norge og Danmark, samt kiosk-konsernet Reitan Convenience.

Les på E24+

Les også: (+) Dette forteller skattelistene om naboens økonomi, og dette forteller de ikke.

Andresen-søstrene ut av toppen

Katharina og Alexandra Andresen, døtrene til Ferd-eier Johan H. Andresen lå i fjor på tredje- og fjerdeplass på formuetoppen. I år er imidlertid søstrene ute av topp 20-listen.

De beholder imidlertid topplasseringen på listen over landets rikeste under 30.

Faren Johan H. Andresen ligger på 20.-plass med en formue på 2,03 milliarder kroner. Han overførte store deler av formuen til døtrene mens de ennå var barn. Da de ble myndige Katharina (24) og Alexandra Andresen (23) plutselig blant verdens rikeste personer under 30 år.

Årsaken til at søstrene nå er ute av topplisten er at de opprettet nye aksjeselskap for sine andeler i Ferd i slutten av 2018, som gir et ligningsgrunnlag på rett i overkant av én milliard kroner. Skattegrepet kuttet skatten med 100 millioner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Skatteliste-slippet
  2. Kjell Inge Røkke

Flere artikler

  1. Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste - rykker forbi Røkke

  2. Ferd-søstrene ikke lenger Norges rikeste under 30

  3. Katharina og Alexandra Andresen er landets rikeste under 30

  4. Bare to av landets ti rikeste er kvinner

  5. Gustav Witzøe er rikeste blant de under 30 år