Synnøve Finden tapte Jarlsberg-saken – foreløpig

Høyesterett har avvist anken fra Synnøve Finden i saken mot Tine. Dermed blir Synnøve Finden foreløpig nektet å markedsføre osten Kongsgård som «jarlsbergost-type».

I RETTEN: Synnøve Finden nektes å markedsføre osten Kongsgård som «jarlsbergost-type».
Publisert: Publisert:

Saken dreier seg om en midlertidig forføyning, og en endelig avgjørelse vil først være klar etter en ny rettsrunde, som starter i Oslo tingrett rundt årsskiftet, skriver fagbladet Matindustrien

Ifølge Aftenposten bekrefter dermed Høyesterett avgjørelsen fra tingretten og lagmannsretten.

– Vi er svært fornøyd med at tre rettsinstanser har bekreftet gyldigheten og styrken av Jarlsberg-merket. Tine ønsker konkurranse, men har hele tiden ment at konkurransen må være rettferdig og ikke basert på utnyttelse av konkurrenters varemerker, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung i Tine til Matindustrien.

Tine reagerte da den nye osten fra Synnøve Finden ble presentert i begynnelsen av januar. Selskapet viser til at Jarlsberg har vært registrert som varemerke siden 1971. Tine ba derfor om en midlertidig forføyning slik at Synnøve Finden ikke kunne selge osten med den eksisterende emballasjen.

Les også

Synnøve Finden forbys å kalle ost «jarlsbergost-type»

Synnøve Finden mener å ha omfattende dokumentasjon av at «jarlsbergost» har vært brukt som betegnelse på den samme ostetypen i over 150 år. Selskapet mener å kunne bruke denne typebetegnelsen på samme måte som det som er vanlig for blant annet ostetyper som gouda, edamer eller cheddar.

Publisert:

Her kan du lese mer om