Finanstilsynet unnlot å rapportere mistanker om innsidehandel til Økokrim

To ganger i løpet av året har mistenkelige handler ikke nådd Økokrims ører.

STILLE: Direktør i Finanstilsynet Morten Baltzersen har ikke anmeldt to mulige innsidehandler til Økokrim. I forrige uke ble tilsynet refset for å være for snille med offentlige aktører på nettopp dette området.
Publisert:

Før helgen refset Oslo Børs Finanstilsynet for å være for «milde» i behandlingen av offentlige organer som ifølge Børsen har brutt verdipapirhandelloven.

Oslo Børs mener dette gir inntrykk av at Finanstilsynet mener innsidehandel ikke er en alvorlig forbrytelse.

Som E24 skrev fredag er et av eksemplene som trekkes frem i brevet, en sak hvor Oslo Børs i høst avdekket det de mener er klar innsidehandel. Dette skal ha skjedd i forbindelse med aksjehandel i Norway Royal Salmon (NRS).

Handlet konkurrentens aksjer

Mandag skriver Dagens Næringsliv at denne handelen skal ha blitt uført av en ansatt i sjømatprodusenten Lerøy, som kjøpte seg kraftig opp i konkurrenten NRS etter at en faggruppe i næringsdepartementet hadde lekket at selskapet ville bli tildelt størsteparten av regjeringens konsesjoner.

Oslo Børs leverte mistankene om innsidehandel til Finanstilsynet.

Men tilsynet har så langt ikke anmeldt tilfellet til Økokrim. Ifølge DN viser Finanstilsynets postjournaler at det to ganger i løpet av året blitt oppdaget aksjehandler som kan ha vært ulovlige, uten at det er blitt meldt videre til Økokrim.

Konkret vurdering

– I tråd med etablert praksis kommenterer vi ikke undersøkelser knyttet til enkeltpersoners mulige innsidehandel. Om en sak skal anmeldes til påtalemyndighetene er alltid en konkret vurdering, sier direktør for markedstilsyn Anne Merethe Bellamy til avisen.

Lerøys finansdirektør vil ikke kommentere saken overfor DN.

Les også:

E-sigarettselger raser mot Vollvik: - Ren svindelFire personer dømt for heleriBørsen refser Finanstilsynet for mild innside-reaksjonOppdrettsselskap saksøker staten for millionbeløpDolce og Gabbana frikjent for skatteunndragelse

Publisert:
Gå til e24.no