BJØRN KJOS OM FLYKAOSET: Bjørn Kjos mener det er ufarlig å fly

Norwegian-sjefen etterlyser reelle målinger av partikler i luftrommet. Han mener det er ufarlig å fly så lenge det er klarvær og god sikt.

VIL FLY: Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener det er ufarlig å fly så lenge det er klarvær og god sikt.
Publisert:

Flyselskapene taper milliarder og millioner av passasjerer står på bakken som følge av vulkanutbruddet på Island. Det norske luftrommet er stengt uten at det er foretatt undersøkelser om det faktisk finnes vulkanaske i luften.

Bjørn Kjos vurderer å permittere nesten alle sine ansatte, og vil derfor opp i luften så raskt som mulig, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Å fly inn i en vulkansky er livsfarlig. Men så lenge det er klarvær og god sikt er det ufarlig å fly, sier Kjos til DN.

Les også: - Vulkanen koster Norwegian 10 millioner hver dag

Ingen norske målinger

Avdelingsdirektør i Luftfartstilsynet, Espen Slyngstad, kunne i går fortelle at Luftfartstilsynet ikke gjør noen målinger selv.

- Vi får et kart som viser hvor det er tilrådelig å fly. Punktum, sier Slyngstad til DN.

Kartet blir levert av et autorisert værsenter i Storbritannia. Heller ikke Meterorologisk institutt vet noe om konsentrasjonen av vulkanpartikler i i norsk luftrom.

- Det er i alle fall ikke Meterologisk institutt som gjør disse målingene, sier direktør for Meterologisk institutt Anton Eliassen til DN.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert: