Top-Toy Norge klarte ikke finne nye eiere - åpner konkurs

Leketøyselskapet Top-Toy Norge lyktes ikke med å finne nye eiere. – Nå var det ikke flere muligheter igjen enn å slå det konkurs, sier sjefen Atle Bakke. 

FANT IKKE NY EIER: Det er åpnet konkurs i Top-Toy Norge, som driver leketøyskjedene Toys'r'Us og BR Leker i Norge.
Publisert:

Det er åpnet konkurs i Top-Toy Norge, som eier 53 leketøysbutikker i Norge, ved Oslo byfogdembete, viser en kunngjøring i Brønnøysundregistrene torsdag.

– Nå var det ikke flere muligheter igjen enn å slå det konkurs, sier Top-Toy Norge-sjef Atle Bakke til E24.

Konkursåpningen skjer etter at Top-Toy i resten av Norden ble slått konkurs i julen. Top-Toy Norge er imidlertid et eget selskap, og håpet levde derfor videre etter meldingen om konkursen i resten av Norden.

Den siste tiden har det blitt jobbet med å finne nye eiere til det norske selskapet, men dette har ikke vært vellykket.

«Synd»

Bakke har torsdag oppdatert butikksjefene og resten av de rundt 700 ansatte om situasjonen.

Les også

Dette er «Konkursåret 2018»

– Butikkene holder oppe i dag og inntil videre også i morgen. Og så får det bli opp til bostyrer hvordan vi håndterer situasjonen fremover. Nå er det hans jobb å analysere oppdraget, og så kan vi så snart som mulig fortelle ansatte og kunder hva de har å forholde seg til fremover, sier Bakke.

Advokat Thomas Piro i advokatfirmaet Kvale er oppnevnt som bostyrer. E24 har forsøkt å nå ham, men har foreløpig ikke lyktes.

Leketøysjef Bakke synes det er synd at de ikke klarte å redde selskapet.

– Vi tjente penger og det er et marked for en leketøysaktør i Norge. Det er egentlig mest synd for barna. Hvis ingen plukker opp hansken så blir det færre som selger tradisjonelle leker. Så i et større perspektiv håper jeg at noen finner ut at de skal få til dette, sier han.

Stengte nettbutikkene

Bakke sa til E24 tidligere i januar at mange var interessert i det norske selskapet.

– Jeg er ikke overrasket over at det er mange interesserte, for det er plass til en godt forankret leketøyskjede i Norge, og de volumene vi har hatt er mer enn gode nok til å drive butikk, sa han.

Han kan torsdag ikke kommentere hvorfor dette ikke førte videre.

Konkursbegjæringen skal etter planen behandles i Oslo byfogdembete 8. februar.

I helgen stengte både BR og Toys 'R' Us sine nettbutikker i Norge. Årsaken var at stenging av nettbutikkene her til lands, gjorde det lettere for konkursene å gå sin gang i Finland og Sverige.

Før konkursen var Top-Toy et av de største leketøysselskapet i Norden med rundt 150 butikker.

Les også

Lindorff om konkurstall: – Må ikke dra disse ut av proporsjoner

Stortap

Top-Toy Norge-sjef Bakke har tidligere forklart at Top-Toy gikk på samme blemme som XXL, og flyttet mye av salget ut i november grunnet Black Friday, og julehandelen ikke fikk den starten som man var helt avhengig av.

– Vi fikk et vakuum i desember, og kom altfor sent i gang med salget, og det ble for mye å hente igjen. Når du kombinerer det med flere uker uten markedsføring og en ellers krevende situasjon, blir det hele veldig vanskelig, sa Bakke.

Leketøysjefen har også påpekt at han tror konkursen kunne blitt unngått om restruktureringen hadde kommet i sommer, og ikke før den livsviktige julehandelen.

Top-Toy har avvikende regnskapsår, og leverte sitt årsresultat i slutten av november.

Det viste at Top-Toy hadde tapt 2,6 milliarder det siste året.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan resultatet i den norske delen av selskapet ble i forrige regnskapsår. Daglig leder Bakke i Top-Toy Norge har tidligere uttalt at utviklingen i Norge har vært tilsvarende konsernets utvikling.

Publisert:
Gå til e24.no