Braathens nye flyselskap skal hete Flyr

Erik G. Braathens nye flyselskap har fått sitt navn.

Oppstartsgjengen i Braathens nye flyselskap er fornyet, og har fått nytt bilde, med Tonje Wikstrøm Frislid i spissen. Fra venstre: Peer Bratlie, Madeleine Rieber Waldjac, Tonje Wikstrøm Frislid, Bjørn Erik Barman-Jenssen, Thomas Ramdahl og Eline Sophie Skogen.
 • David Bach
Publisert:

Det melder selskapet i en pressemelding lørdag morgen.

Investor, gründer og flyarving Erik G. Braathen presenterer også teamet som jobber med å bygge opp flyselskapet, som altså skal hete Flyr.

– Navnet reflekterer enkelheten i selskapet og produktet vi er i ferd med å bygge. Vi starter opp Flyr med mål om å levere den enkleste flyreisen, basert på passasjerenes behov. sier Erik G. Braathen i meldingen.

Les også

Norwegian-veteran blir sjef i Braathens flyselskap

– Navnevalget utfordrer kanskje tradisjonelle regler og forventninger, og på samme måte ønsker vi å være en utfordrer innen luftfarten. Fly er det vi kan best, og det eneste vi skal drive med, skriver Braathen.

Påtroppende administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid varsler et flyselskap som er tilpasset en fremtid med litt mindre trafikk.

Les også

Erik G. Braathen i allianse med tidligere Norwegian-topper: Starter nytt norsk flyselskap

– Flyr er skapt for det norske markedet etter koronapandemien. Norge er et langstrakt land med fjorder og fjell som gjør at vi trenger å fly i årene fremover, men sannsynligvis litt mindre enn vi har gjort før, sier Frislid.

Braathen og resten av teamet overrasket mange da de den 6. oktober kunngjorde at de skal starte et nytt, norsk flyselskap – som skal fokusere på ruter i Norge og sentrale ruter fra Norge til Skandinavia og Europa.

Erik G. Braathen er broren til Per Braathen, som også er et kjent navn i reiselivsnæringen. Sistnevnte eier blant annet Dyreparken i Kristiansand, reisebyråene Ticket og Escape Travel, samt det svenske flyselskapet BRA.

Det nye flyselskapet til Erik skal satse på det norske stamrutenettet, samt direkteflyginger til «europeiske reisemål». Lørdag presenterte også flyselskapet sin nye nettside.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Flyselskaper
 2. Fly
 3. Luftfart
 4. Norge

Flere artikler

 1. Norwegian-veteran blir sjef i Braathens flyselskap

 2. Betalt innhold

  – Et friskt pust i en bransje med nesten utelukkende mannlige toppledere

 3. Én måned til Flyr skal på vingene: – Vi er der vi skal være

 4. E24-podden: Nå er Flyr-sjefen klar til å ta av

 5. Investorer kastet seg over nytt flyselskap: Flyr hentet 600 mill. på få timer