Kampen om luften

Nå har Flyr bestemt hvilket fly de skal fly

Det nye flyselskapet planlegger første avgang i løpet av andre kvartal.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Flyr vil benytte seg av Boeing 737–800 når flyselskapet setter fart opp i luften. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Det er en flytype vi i ledelsen har mye erfaring med, hvor det finnes simulatorkapasitet i Norge, samt crew og mekanikere med mye kompetanse og erfaring, sier Erik G. Braathen som har stått i spissen for det nye flyselskapet i en melding.

Les på E24+

Langt igjen før «Nye Norwegian-planen» kan landes

Nå arbeider selskapet med å fullfinansiere selskapet gjennom å hente 600 millioner i egenkapital. Selskapet har engasjert Arctic Securities og to andre investeringsbanker som tilretteleggere.

– Vi skal hente den kapitalen som trengs for å bygge en slank organisasjon, med de menneskene og den kompetansen som trengs, sier påtroppende administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i meldingen.

– Vi er i en situasjon der vi kan få tak i riktig fly til riktig pris, og der vi kan bygge våre systemer med ny, tilgjengelig teknologi. Vårt mål er å gi kundene en friksjonsfri, digital tjeneste, fra begynnelse til slutt, fortsetter hun.

I løpet av andre kvartal vil flyselskapet være på vingene. Den første fasen vil selskapet konsentrere seg om å betjene større norske byer, samt utvalgte reisemål i Europa. På sikt vil selskapet ha opptil 30 fly.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal tilpasse antall fly i luften til den etterspørselen som finnes i markedet. Omstilling og fleksibilitet kommer til å være viktig i tiden fremover, selv om fremtiden ser lysere ut for flybransjen nå, enn for noen måneder siden, sier Wikstrøm Frislid.

Les også

Luftfartstilsynet: – Wizz Air må følge norsk arbeidsmiljølov

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Flyselskaper
 3. Luftfart
 4. Flyr
 5. Per G. Braathen
 6. Fly

Flere artikler

 1. Investorer kastet seg over nytt flyselskap: Flyr hentet 600 mill. på få timer

 2. Flyr med første avgang fra Oslo Børs: Tok av med markedsverdi på 877 mill.

 3. Her kommer det første flyet til Flyr: – Nå kribler det i hele kroppen

 4. Analytiker: Flyr unngikk å dumpe prisene i desember

 5. Flyr setter inn seks Boeing Max neste år: – Kommer til å være uproblematisk