Dobbel rekord for Maaemo i fjor

Den tidligere Michelin-restauranten har aldri hatt større overskudd eller omsetning etter nesten ti år i drift.

Espen Holmboe Bang er kjøkkensjef og daglig leder i Maeemo, og har denne sommeren åpnet The Vandelay i Operagata.
Publisert:

I fjor økte restauranten i Bjørvika omsetningen til nesten 25 millioner kroner – en liten oppgang på litt over 100.000 kroner fra 2018. Selv om inntektene ikke har økt i stor grad, er det fortsatt en omsetningsrekord for restauranten.

Betydelig lavere kostnader bidrar til å sende driftsresultatet opp over 600 prosent fra året i forveien, til drøyt 930.000 kroner i fjor.

Stjerneløs etter flytting

Dette er femte år på rad at Maaemo går i pluss på driften, etter å ha gått i minus i perioden 2010 til og med 2014.

Før skatt sitter Holmboe Bang og Maaemo igjen med rekordhøye 953.000 kroner. Den forrige rekorden ble satt i 2016, da resultatet før skatt landet på litt under 400.000 kroner.

I 2016 ble Maaemo den første restauranten i Norge til å motta tre Michelin-stjerner. I 2019 var alle tre stjerner i behold, men på grunn av flyttingen til Bjørvika ble det ikke noen stjerner i 2020.

– Siden det ble klart at vi ikke ville ha en åpen restaurant når guiden kommer ut, har vi antatt at Maaemo ikke vil være med i 2020. En seriøs aktør som Michelin kan jo ikke ha med restauranter de ikke har besøkt, sa kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i en pressemelding tidligere i år.

Eierne, som består av Esben Holmboe Bang og Bjørn Tore Furset, tok ikke utbytte til tross for rekordresultatet. Egenkapitalen i selskapet var ved utgangen av fjoråret på 2,1 millioner kroner.

Anerkjent

I slutten av juni i fjor ble Maaemo kåret til verdens 55. beste restaurant, og er eneste norske representant på listen «World's 50 Best Restaurants». Dette var et fall på 20 plasser fra 2018.

Listen har ikke blitt oppdatert i 2020 på grunn av coronapandemien.

– Det er jo fantastisk at folk har stemt på oss og liker hva vi gjør. Vi er jo bare en liten restaurant i Oslo og å bli nevnt som en av de beste restaurantene i verden er kjempestas, skrev Bang i en mail til Godt.no i forbindelse med kåringen.

Maaemo-sjefen åpnet også en ny uformell restaurant ved Operagata i Oslo i år, under navnet The Vandelay.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Esben Holmboe Bang tirsdag ettermiddag.

Les også:

Les også

Nå blir det trolig enda strengere på serveringssteder. Restauranteiere varsler konkursras.

Les også

Jens Ulltveit-Moes konsern var nær stupet i sommer: – Da var tvilen til å ta og føle på

Publisert:
Gå til e24.no