Hun blir ny sjef for XXL i Norge

Stine Trygg-Hauger (38) blir Norgessjef i XXL. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør for Clas Ohlson i Norge.

Stine Trygg-Hauger har de siste årene blitt en av landets mest profilerte ledere i handelsbransjen. Nå går hun fra Clas Ohlson til XXL.
 • Eivind Bøe
 • Sindre Hopland
Publisert:

Landets største sportskjede får ny sjef: Stine Trygg-Hauger tar over som Norgessjef i XXL etter at forgjenger André Sørensen trakk seg i høst.

Trygg-Hauger har de siste tre årene vært sjef for den norske virksomheten til Clas Ohlson, der hun har hatt ansvar for 90 butikker og 1.700 ansatte.

– Jeg har alltid vært fan av XXL. Det er to steder jeg kjøper julegaver, og det er XXL og Clas Ohlson, sier Trygg-Hauger til E24.

Hun blir en del av konsernledelsen og starter i den nye jobben senest 1. juni.

Trygg-Hauger deltok i november på et seminar som ble dekket av E24-podden, der hun delte erfaringer og råd om veien til toppen i næringslivet. Den kan du høre i spilleren under.

– Vant til sesongvariasjoner

– Etter 11 fantastiske år i samme jobb gleder jeg meg til å bli kjent med en ny del av bransjen og nye folk, sier Trygg-Hauger som de siste årene har vært en av de mest fremtredende retail-lederne i Norge.

Hun sier det blir spennende å gå fra å selge varer i stor grad til bruk på innsiden av hjemmet, til i stor grad å fokusere på varer brukt utenfor husets fire vegger.

Noe som slår spesielt hardt ut i sportsbransjen er sesongvariasjoner, hvor en snøfattig eller rekordvarm sommer er dårlig nytt, mens snø i byen før jul ofte betyr penger i kassen. Trygg-Hauger tror hun vil håndtere dette fint.

- Jeg er godt vant med sesonger også i Clas Ohlson. Det kan være utfordrende for våre butikksjefer i Nord-Norge å selge grillutstyr på våren når det fremdeles er snø. Men det er klart at det slår kraftigere ut i sportsbransjen.

– Utviklingen i sportsbransjen før coronakrisen var langt svakere enn man ser under krisen. Hvor tror du XXL står når pandemien er over?

– Jeg tenker det ikke er naturlig at jeg kommenterer så spesifikt på resultater før jeg har startet, så den praten får vi ta i sommer. Men jeg tror absolutt XXL er et av selskapene som vil komme styrket ut av pandemien, og vil nyte godt av nye vaner nordmenn har fått det siste året, sier hun og nevner blant annet den økte sykkelbruken under pandemien.

Trygg-Hauger mener sportsbransjen og XXL fremover skal hjelpe kundene å ta mer bevisste valg når det kommer til utstyret sitt, og at det ikke bare handler om å øke salgsvolumet, men at det finnes store muligheter innenfor vedlikehold og reparasjon.

– Jeg tror den utviklingen er helt nødvendig, og jeg vet at XXL også har ambisiøse planer på det området.

Les også

XXL Norge-sjef André Sørensen trekker seg

Les på E24+

Jobb mindre – tjen godt: Slik får du det til

Blåser på XXL-toppen

XXL har siden november lett etter en erstatter til André Sørensen, som sa opp på grunn av personlige årsaker knyttet til sykdom i nærmeste familie.

Sørensen ble presentert som sjef for XXL Norge i oktober i 2019, og tok dermed over roret etter Anders Kjellén.

Sistnevnte hadde da stått i en mediestorm etter flere negative E24-avsløringer, og han beklaget blant annet sin egen retorikk om varehamstring, der han uttalte at XXL «lot fienden blø».

Trygg-Hauger ønsker ikke å kommentere XXLs atferd tilbake i tid.

– Det er vanskelig for meg å kommentere slike saker når jeg ikke har startet. Men det som er veldig tydelig er at XXL har tatt sakene på kjempe-alvor og har jobbet veldig seriøst med det som har kommet frem.

Les på E24+

Lene Drange: − Jeg har virkelig fått respekt for aleneforsørgere

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. XXL
 2. Clas Ohlson
 3. Sportsbransjen
 4. Butikker
 5. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Med kullsyre i blodet

 2. XXL solgte sportsutstyr for 10,4 milliarder i coronaåret 2020

 3. Betalt innhold

  – Tenkte litt på om jeg var god nok

 4. Betalt innhold

  – Småbarnsforeldre trenger ferie fra ferien

 5. Gresvig-konkurs og pandemi ga Sport 1 vekst på 840 mill.