Fjerner munnbindkrav i butikker: – Nå kommer smilene tilbake

Når butikkene i Danmark åpner dørene mandag, er det ikke lenger et krav om bruk av munnbind eller visir. – Nå kommer smilene tilbake, varsler Coop.

København, som arrangerer flere EM-kamper, blir åpnet enda mer opp fra mandag av.
  • NTB-Ritzau
Publisert: Publisert:

Coop i Danmark har blant annet butikkene SuperBrugsen, Fakta og Kvickly. Konsernet vil ikke nekte sine ansatte å bruke munnbind eller annen beskyttelse, men det er ikke lenger et krav til dem og kundene.

– Dette er en dag vi har gledet oss til helt siden august, da munnbindene ble innført. Det blir så deilig å få smilene tilbake i butikkene, sier Lars Aarup, kommunikasjonssjef i danske Coop.

Munnbindkravet blir fjernet som ledd i gjenåpningen av Danmark, som det ble bred politisk enighet om torsdag.

Også andre danske dagligvarekjeder varsler at de ikke vil nekte sine ansatte å bruke munnbind. Butikkene vil fortsatt ha håndsprit tilgjengelig, avstandsmarkeringer i gulvet og pleksiglass mellom kunder og de ansatte i kassen.

Det er fortsatt krav om munnbind på offentlig transport. Det er lagt opp til en gradvis gjenåpning av Danmark fram til 1. oktober, da siste restriksjoner og krav om coronapass etter planen skal opphøre.

Danskene bruker utstrakt testing i sin gjenåpning, og målt i antall smittetilfeller i forhold til befolkningen har danskene fortsatt et høyere smittetrykk enn Norge.

Søndag ble det registrert 315 nye smittetilfeller, mens det for første gang siden september var under 100 innlagte med coronaviruset.

Publisert: