Ny «pandemirekord» ved Avinors flyplasser søndag

Antallet passasjerer ved norske lufthavner var søndag på det høyeste siden pandemien begynte.

Det var køer i avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen på første dag i august måned. Da var antallet flypassasjerer det høyeste så langt i pandemien.
Publisert: Publisert:

Nye trafikktall fra Avinor viser at antallet flypassasjerer fortsetter å øke.

Søndag var antallet passasjerer ved norske lufthavner 97.711. Det er det høyeste antallet på en dag siden coronapandemien brøt ut i fjor vinter, opplyser Avinor til E24.

Antallet passasjerer har satt lignende «rekorder» de to foregående søndagene, men nå fortsetter altså passasjertallene å hente seg inn.

Totalt fløy 555.066 passasjerer i forrige uke, viser tallene. Det er fortsatt under halvparten så mange som tilsvarende uke i 2019.

Dette er foreløpige tall, som kan ligge litt lavere enn de faktiske passasjertallene.

Senere denne uken kommer flyselskapene Norwegian og SAS med trafikktall for juli. Disse kommer henholdsvis torsdag og fredag.

Endrede reiseråd har skapt usikkerhet rundt utviklingen i passasjertallene fremover.

– Prognosene er tett knyttet til reiseråd, vaksinering, mutasjoner og smitte så det er utfordrende å si noe om økningen fremover, sa kommunikasjonsrådgiver Caroline Maria Nilsen i Avinor til E24 for drøye to uker siden.

Avinor opplyser til E24 at de ikke vil ikke si noe mer om passasjerutviklingen nå, men at de har mer å melde om prognoser og utviklingen senere denne måneden når de presenterer månedsstatistikken.

Les på E24+

Nye reiseråd setter billettprisene under press

Les på E24+

Analytiker: – SAS er på ingen måte bærekraftig

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om