H&M og Ikea samarbeider om ny type klær

To av Sveriges største selskaper har i stillhet gått sammen og startet selskapet Treetotextile. Målet er å lage klær av tremasse.


<p><b>SAMARBEID:</b> Møbelgiganten Ikea og kleskjeden H&amp;M inngikk samarbeid om å lage tekstiler av tremasse.</p>

SAMARBEID: Møbelgiganten Ikea og kleskjeden H&M inngikk samarbeid om å lage tekstiler av tremasse.

De velkjente kjedene startet i all hemmelighet selskapet Treetotextile for tre år siden, skriver svenske Dagens Industri. 

Målet med selskapet er å produsere tekstilfiber av tremasse eller cellulose, som senere skal kommersialiseres. 

– Etterspørselen etter tekstilfiber produsert miljøvennlig, basert på råvarer fra skog, fortsetter å øke, skrev selskapet i sitt siste årsregnskap, ifølge avisen. 

Treetotextile har også en tredje eier i gründeren Lars Stigsson, som også sitter som administrerende direktør i selskapet. De tre eierne eier like store deler av tretekstil-firmaet. 

Inntektene i selskapet glimrer tre år etter oppstart fortsatt med sitt fravær, men det er investert 25 millioner kroner i selskapet. 

- Tidlig stadium

– Cellulose-materialet kommer fra skoger som er ansvarsfullt opprettholdt. Kundene vil dra nytte av bærekraftige tekstiler med egenskaper som ligner bomull, skriver Ikea til DI.se.

Begge de to selskapene har tidligere investert i forskning på det såkalte greentech-området, men dette er første gangen selskapene samarbeider i dette arbeidet. 

H&M forklarer til avisen at prosjektet fortsatt er i et «tidlig stadium». 

– Vi har et langsiktig perspektiv på alle investeringer, og med dette prosjektet hvor vi samarbeider med Ikea, tror vi at vi kommer til å kunne bidra til en mer bærekraftig fremtidig tekstilproduksjon, skriver kleskjeden. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå