Norsk laks på indisk Ikea

Norges sjømatråd håper på laksehopp etter svenske Ikeas inntog i India.


<p><b>LAKSESATSING</b>: Dette laksemåltidet er avbildet i den nye varehusrestauranten ved Ikea i Hyderabad i India 8. august. Norges Sjømatråd forteller at varehuset fokuserer på norsk laks på menyen.</p>

LAKSESATSING: Dette laksemåltidet er avbildet i den nye varehusrestauranten ved Ikea i Hyderabad i India 8. august. Norges Sjømatråd forteller at varehuset fokuserer på norsk laks på menyen.

Ikea åpnet torsdag sitt første varehus i India, etter å ha jobbet med å etablere seg i landet i 12 år.

Med 37.000 kvadratmeter å boltre seg på, hører det naturlig med at også restauranten blir stor.

Norges Sjømatråd opplyser at varehus-restauranten har plass til 1.000 personer, og dermed er den største Ikea-restauranten i verden. Det har Norges Sjømatråd dratt nytte av.

– Varehuset i Hyderabad har også stort fokus på norsk laks i sin restaurant, og de har som mål å servere 500 måltider med norsk laks om dagen, sier Yogi Shergill som er direktør for India i Norges Sjømatråd.

50 kroners måltid

Bilder av menyen fra restauranten viser at grillet laksefilet med poteter, grønnsaker og dillsaus går for 399 indiske rupi, snaut 50 norske kroner.

Fiskemåltidet er imidlertid merket med svensk flagg.

De neste 15 årene planlegger Ikea å åpne 20 varehus i India. Shergill har tidligere uttalt til Dagens Næringsliv at målet er å selge 11 millioner laksemåltider i året.

Svenskene vil nemlig ikke si seg ferdige med ett varehus: Planen er å åpne et varehus den indiske storbyen Mumbai i begynnelsen av neste år. Deretter ønsker de å etablere seg i blant annet hovedstaden New Delhi og Bangalore, skriver Reuters.

Svenskene er vil dog ikke si seg ferdige med én butikk, og planen er å åpne et varehus den indiske storbyen Mumbai i begynnelsen av neste år. Deretter ønsker Ikea å etablere seg i blant annet hovedstaden New Delhi og Bangalore, skriver Reuters.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå