Ikke regn med SAS til Tyskland på mandag

Streik tvinger SAS til å kansellere 56 flyvninger til Tyskland førstkommende mandag.

<p><b>OMFATTENDE STREIK:</b> Allerede nå har Lufthansa varslet at «massive kanselleringer og forsinkelser er ventet». Flere flyselskap må avlyse hundrevis av flyavganger til og fra de berørte flyplassene, deriblant SAS.</p>

OMFATTENDE STREIK: Allerede nå har Lufthansa varslet at «massive kanselleringer og forsinkelser er ventet». Flere flyselskap må avlyse hundrevis av flyavganger til og fra de berørte flyplassene, deriblant SAS.

Mandag går flere tusen Lufthansa ut i en endags-streik i protest mot det de mener er et «skandaløst» lønnstilbud fra ledelsenæ

Det vil først og fremst vil gjøre det vanskelig å fly inn og ut av Tyskland.

Blant de streikende er også bakkepersonell. Det vil ramme også andre flyseskapers flyvninger inn til og ut fra flyplassene i Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Hanover, Düsseldorf, Köln og Norderstedt.

Les også: Lufthansa starter lavprisselskap

Storstreik

Flere flyselskaper rammes av streiken og SAS har allerede besluttet å kansellere 56 flyavganger mellom Skandinavia og Tyskland.

- Det er varslet stor streik blant bakkepersonalet til Lufthansa, som lammer trafikken ved flyplassene. For å unngå problemer begynner vi allerede nå å kansellere, for å forberede passasjerer som skal reise, sier pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø, til E24.

Kanselleringene rammer hovedsaklig flyavganger mellom København, Stockholm og Oslo og åtte tyske flyplasser. 36 av SAS`kanselleringer er mellom København og Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, Hanover, München og Stuttgart.

Totalt åtte flyvninger kanselleres mellom Oslo og henholdsvis Düsseldorf, Frankfurt og München.

Lufthansa varslet SAS sent fredag at flyplassene ikke vil ha mannskap til å håndtere flytrafikken.

- Vi tror ikke streiken rammer flere av våre flyvninger. Det er disse vi har blitt varslet om at vi må kansellere, sier Sandstø.

Lufthansa vil selv legge ut en liste over samtlige kanselleringer på sin hjemmeside lørdag kveld.

Les også: Spår dyrere flybilletter

- Må vente og se

Oslo Lufthavn har ikke oversikt over hvilke flyvninger som blir kansellert, og aner ennå ikke ringvirkningene streiken vil få for norske passasjerer.

- Meningen med streik at det skal ramme uforutsigbart. Det blir bare streikespekulasjoner, så vi må bare vente og se og ta situasjonen som den kommer. Flyselskaper gjør det de kan for at færrest mulig skal bli berørt, så vi får se hva blir utfallet mandag, og prøve å finne løsninger, sier informasjonsrådgiver for Oslo Lufthavn, Vegard Gystad, til E24.

Les også: Lufthansa bestiller 108 fly

- Blir ikke noe av

Sandstø tror det blir vanskelig å reise til disse byene mandag, og passasjerer som skal mellomlande bør ombooke flyvningen til annen flyplass.

- Jeg tror det blir vanskelig å komme seg til disse flyplassene mandag. Vi kansellerer for å forberede folk på at reisen ikke blir noe av. Da kan vi hjelpe passasjerene med endring, eller de kan avlyse reisen. Det er derfor vi som tidlig som mulig bekrefter kanselleringene, sier han. 

SAS-passasjerer kan ombooke reisen gratis, eller få pengene igjen ved avbestilling.

Norwegian er ikke rammet

Lufthansa-streiken påvirker ikke Norwegians flyvninger til og fra Tyskland førstkommende mandag. I motsetning til SAS bruker ikke Norwegian bakketjenestene til Lufthansa.

- Våre flyvninger er ikke berørt av streiken, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til E24.

Les også:

På forsiden nå