Jay-Z hopper på cannabisbølgen

Superstjernen Jay-Z er den siste av en rekke kjendiser som går inn i cannabisbransjen.

Hiphoplegende og dollarmilliardær Jay-Z kan vise til suksessfulle albumhits, klesmerker, musikktjenester og egne champagnemerker på CV-en, og nå tar han enda ett nytt skritt i karrieren.

Entreprenøren går nemlig inn i det framvoksende marihuanamarkedet, og trer inn i en strategisk rolle i det California-baserte cannabisselskapet Caliva.

Jay-Z, som egentlig heter Shawn Corey Carter, vil investere i selskapet samt lede markedsføringsstrategien, skriver The Guardian.

– Vi ønsker å skape noe virkelig fantastisk, ha det gøy under prosessen, gjøre det bra og ta med gode folk underveis, sier Jay-Z ifølge Veckans Affärer og flere internasjonale medier.

Lovlig i 11 stater

I USA er marihuana nå lovlig i 11 stater, og den nye lovlige industrien har tatt forretningsverdenen med en storm.

Analyseselskapet Cowen anslo i starten av 2019 at det lovlige cannabis-markedet i Nord-Amerika vil være verdt cirka 80 milliarder dollar i 2030.

ETF-en «MJ», som er en samleindeks av cannabisaksjer med verdier til 1,25 milliarder dollar, er opp 24 prosent det siste året.

Dermed er det ikke rart at Jay-Z er langt fra den eneste kjendisen som har gått inn i den relativt nye industrien. Rapper Snoop Dogg har sitt eget cannabismerke, Leafs by Snoop, og det samme har artist Wiz Khalifa.

I tillegg planlegger tidligere bokser Mike Tyson å bygge en slags fornøyelsespark for cannabisrøyking.

I juni skrev økonomimagasinet Forbes at Jay-Z hadde blitt den første rapperen som er dollarmilliardær.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå